Acces Direct. Mesaj viral pe WhatsApp: vitamina C combate coronavirusul. Ce spun experții / VIDEO

Acces Direct. Mesaj viral pe WhatsApp: vitamina C combate coronavirusul. Ce spun experții / VIDEO © Captură Video

Astăzi, la „Acces Direct”, s-a discutat subiectul care se află pe buzele întregii planete în ultimele zile: pandemia de COVID-19. Invitat în platoul emisiunii a fost chiar medicul Ștefan Ion, care a făcut câteva precizări despre un mesaj viral propagat pe rețelele de comunicare privată.

În emisiunea „Acces Direct”, lt. col. dr. Ștefan Ion, Șeful Secției Clinice Boli Infecțioase din Spitalul Militar, a vorbit despre mesajul transmis pe WhatsApp, în care se spune că vitamina C și vitamina D3 fortifică organismul împotriva noul noronavirus.

„Am primit și eu un mesaj forward-at, pe WhatsApp, cum că dacă luăm vitamina C și vitamina D3, 2000 de unități pe zi, ne putem fortifica organismul și coronavirusul nu prea are șanse să își găsească lăcaș în trupul nostru. Vitamina C este un opritor al acestui virus sau, dinpotrivă, nu se recomandă consumul de vitamina C în această perioadă?”, a întrebat Mirela Vaida.

Răspunsul expertului

Răspunsul a fost unul simplu: organismul nu are nevoie de o supradoză de vitamina C și trebuie să ne concentrăm pe dozele obișnuite, nicidecum să luăm cu asalt farmaciile.

„Avem nevoie de vitamina C, în dozele normale. O supradoză de vitamina C este excedentară. Organismul nostru, care e foarte deștept, reține câte vitamina C are nevoie. Nu trebuie să excem această cantitate”, a precizat Ion. 

De asemenea, a făcut și o altă precizare importantă: spirtul nu este foarte eficient în lupta cu coronavirusului, însă soluțiile dezinfectante pe bază de alcool sunt ideale.

„Spirtul este mai degrabă un dezinfectant modest pentru acest coronavirus, dar soluțiile dezinfectante, cele alcoolizate, sunt de căutat. Oarecum este încurajator că aceste soluții au dispărut din magazine. Asta înseamnă că oamenii au început să devină responsabili”, a mai precizat dr. Ștefan Ion.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro