Aripioare de pui cu cartofi la cuptor după rețeta lui Chef Horia Manea. Secretul pentru o mâncare delicioasă

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 04.07.2025 la 10:48
Actualizat pe 04.07.2025 la 10:48
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, twist din aluat foitaj cu jalapenos şi cheddar, un fel principal, aripioare de pui cu cartofi la cuptor, şi un desert, prăjitură cu căpşuni.
- Secretul lui Chef Horia Manea pentru o mâncare delicioasă
- Cum faci cele mai bune aripioare de pui cu cartofi la cuptor
Twist din aluat foitaj cu jalapenos şi cheddar
Ingrediente:
Aluat foitaj
150 g cremăde brânză
200 g cheddar
1 ardei iute
100 g bacon
1 ou
2-4 căţei usturoi
100 g smântână
Sare
Piper
Ulei de măsline
Se prăjeşte baconul. Între timp, se unge aluatul, pe jumătate, cu crema de brânză, se adaugă baconul, cheddarul şi ardeiul iute. Aluatul se închide, se unge cu ou, se taie în felii egale care, ulterior, se răsucesc. Se adaugă cheddar, sare şi piper. Se introduc la cuptor la 180 de grade, 15 minute. Se servesc alături de sos de smântână cu usturoi.
Aripioare de pui cu cartofi la cuptor
Ingrediente:
500 g aripioare
10 g boia dulce
10 g usturoi pudră
4 căţei usturoi
5 g cimbru uscat
40 ml sos de soia
50 g muştar
50 g maioneză
25 g miere
500 g cartofi
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cartofii se asezonează cu ulei de măsline, sare, piper, pudră de usturoi, boia dulce şi oregano. Aripioarele se marinează, şi ele, cu ulei de măsline, miere, sos de soia, maioneză, muştar, boia dulce, sare, piper, praf de usturoi şi cimbru. Şi aripioarele, şi cartofii se introduc la cuptor la 180 de grade, pentru 50 de minute.
Prăjitură cu căpşuni
Ingrediente:
400 g căpşuni
140 g făină
240 ml lapte
60 g unt
5 ouă
100 g zahăr
10 ml esenţă de vanilie
10 ml zeamă de lămâie
Pentru aluat, se amestecă ouăle, zahărul, untul topit, zeama de lămâie, esenţa de vanilie şi laptele. Se încorporează şi făina. Compoziţia se toarnă într-o tavă, peste căpşuni. Prăjitura se introduce la cuptor pentru o oră, la 160 de grade.