Cartofi la cuptor cu sos special, gătiți de chef Horia Manea. Rețeta este ușoară și rapidă
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 11.12.2025 la 17:06
Actualizat pe 11.12.2025 la 17:06
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, babaganoush din dovlecei, un fel principal, cartofi la cuptor cu sos special, şi un desert, batoane din banane și ovăz.
- Rețetă de cartofi la cuptor cu sos special
- Horia Manea îți prezintă rețeta
Babaganoush din dovlecei
- 2 dovlecei
- 50 g tahină
- 100 ml iaurt
- 10 g mentă
- Busuioc
- 2 căței usturoi
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Dovleceii se taie pe jumătate și se crestează pe mijloc. Se lasă într-o tavă, se adaugă sare, piper, ulei de măsline și se introduc la cuptor pentru 15 minute. Apoi, într-un chopper, se amestecă miezul dovleceilor copți, tahina, usturoiul, frunzele de mentă, busuiocul proaspăt și iaurtul.
Cartofi la cuptor cu sos special
- 3 cartofi fierți
- 100 g somon
- 75 g cremă de brânză
- 1 legătură mărar
- 100 ml smântână
- 15 g miere
- 5 castraveți
- 5 ridichi
- 20 g muștar
- 10 ml zeamă de lămâie
- 100 g pesmet
- 7 g boia dulce
- 7 g pudră de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 50 g parmezan ras
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se amestecă pesmet, boia dulce, parmezam, usturoi, pătrunjel. Acest crumble se introduce la cuptor alături de cartofi, la 200 de grade, pentru 15 minute. Între timp, se pregătește sosul special, amestecând ridichiile, castraveții murați, zeamă de lămâie, mărar, crema de brânză, smântâna, mierea, muștarul, sare, piper și somon. Cartofii se servesc alături de crumble și sos.
Batoane din banane și ovăz
- 2 banane
- 150 g ovăz
- 25 g ciocolată
- 1 ou
- 100 g făină de migdale
- 7 ml esență de vanilie
- 50 g unt topit
- 7 g praf de copt
Se amestecă bananele pisate, un ou și untul topit. Apoi, praful de copt, esența de vanilie, ovăzul și făina de migdale. Compoziția se mută într-o tavă, se adaugă ciocolată și se introduce la cuptor, la 180 de grade , pentru 20 de minute.



