Ce spune Ilie Năstase după ce s-a scris că a ajuns la sapă de lemn. Care este adevărul, de fapt: „Eu am fost la…” / VIDEO
Publicat pe 21.06.2023 la 15:55 Actualizat pe 21.06.2023 la 15:55
Ilie Năstase a făcut primele declarații, în exclusivitate pentru Antena Stars, după ce s-a scris că a ajuns la sapă de lemn și că a cerut și ajutorul statului. Fostul tenismen a spus lucrurilor pe nume.
- Ilie Năstase a făcut primele declarații, după ce s-a scris că a ajuns la sapă de lemn
- Care este adevărul, de fapt
Ilie Năstase este unul dintre cei mai cunoscuți foști mari sportivi de la noi. Chiar dacă numai activează în acest moment în sportul care l-a consacrat, tenisul rămâne pentru Ilie Năstase prima dragoste.
Ilie Năstase, declarații după ce s-a scris că a ajuns la sapă de lemn
Ilie Năstase a dat de probleme! La începutul acestei luni, fostul mare tenismen a depus în instanță o cere de recalculare a pensie. Se pare că fostul sportiv de performanță a cerut magistraților ajutorul public judiciar sub forma asistenţei prin avocat.
În urmă cu puțin timp, în cadrul unui interviu, acordat în exclusivitate pentru Antena Stars, Ilie Năstase a spus lucrurilor pe nume și a precizat care este adevărul în situația în care este implicat.
Ilie Năstase a ajuns la sapă de lemn?
Ei bine, la începutul acestei luni, Ilie Năstase a depus în instanță o cere de recalculare a pensie. Totuși, în evidență a ieșit faptul că fostul tenismen a cerut magistraților ajutorul public judiciar sub forma asistenţei prin avocat.
În acest fel, acest lucru însemnă că Ilie Năstase a cerut statului un avocat din oficiu, pe motiv că nu își permite. Însă cine sunt, conform legii, cei care beneficiază de acest ajutor:
"Potrivit dispoziţiilor art. 8 din Ordonanţa de urgenţă nr. 51/2008 privind ajutorul public
judiciar în materie civilă, în forma actualizată:(1) Beneficiază de ajutor public judiciar în formele prevăzute la art. 6 persoanele al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avansează în întregime de către stat; (2) Dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avansează de către stat in proporţie de 50%. Ajutorul public judiciar se poate acorda şi în alte situaţii, proporţional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natură să îi limiteze accesul efectiv la justiţie, inclusiv din cauza diferenţelor de cost al vieţii dintre statul membru în care acesta îşi are domiciliul sau reşedinţa obişnuită şi cel din România."
CITEȘTE ȘI: Ilie Năstase a ajuns la sapă de lemn? Tenismenul a cerut ajutorul statului. Cu ce probleme se confruntă