Cea mai simplă rețetă de cotlet de miel cu piure de păstârnac. Secretul lui Chef Horia Manea pentru un preparat delicios
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 21.01.2025 la 09:58
Actualizat pe 21.01.2025 la 09:58
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată pătrunjel – Tabouleh, un fel principal, cotlet de miel cu piure de păstârnac, și un desert, cheesecake cu fructe de pădure.
- Cea mai simplă rețetă de cotlet de miel cu piure de păstârnac
- Secretul lui Chef Horia Manea pentru un preparat delicios
Salată pătrunjel – Tabouleh
- Pătrunjel – 3 legaturi
- Roșii – 2 buc
- Suc lămâie – 20 ml.
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline – 40 ml.
- Cous cous/bulgur – 50 gr.
Bulgurul se pune la fiert timp de 10 minute. Între timp, într-un bol, se amestecă pătrunjelul tocat fin, partea tare de la o roșie, tocată mărunt (fără semințe și miez), se condimentează totul cu sare și piper, și se adaugă ulei de măsline. Bulgurul, după ce s-a fiert timp suficient, se amestecă împreună cu compoziția preparată anterior. Pentru mai mult gust, se adaugă zeama de la o lămâie.
Cotlet de miel cu piure de păstârnac
- Cotlet de miel – 4 buc
- Unt – 75 gr.
- Rozmarin proaspăt
- Usturoi – 3 căței
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
- Păstârnac – 500 gr.
- Unt – 50 gr.
- Smântâna pentru gătit minim 25% -100 ml
- Sare
- Piper
- Nucșoară – 10 gr.
Într-o tigaie încinsă, se topește untul. Peste unt, se adaugă usturoi și rozmarin proaspăt. Se adaugă și cotletele de miel și se lasă la prăjit până capătă o crustă. Se scot de pe foc și se pot servi alături de salata de pătrunjel.
Cheesecake cu fructe de pădure
- Biscuiți digestivi - 250 gr.
- Unt topit – 50 gr.
- Cremă de brânză – 400 gr.
- Frișcă lichidă – 150 gr.
- Zahăr pudră – 100 gr.
- Esență de vanilie – 5 ml.
- Fructe de pădure – 200 gr.
- Zahăr – 40 gr.
Pentru gem, se pun la fiert fructele de pădure, împreună cu zahărul. Pentru baza cheesecake-ului, se amestecă unt topit cu biscuiți. Peste, se adaugă crema rece, formată din frișcă lichidă bătută sub mixer, crema de brânză și zahăr pudră. La final, se adaugă gemul.