Cea mai simplă rețetă de pui la cuptor a lui Chef Janni Alexandridis de la Meniu de vedetă. Cum să obții o crustă aurie
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 05.12.2024 la 13:16
Actualizat pe 05.12.2024 la 13:16
În ediția de astăzi, Chef Janni Alexandridis a propus, la fel ca de fiecare dată, un meniu complet format dintr-un starter, o salată de sfeclă cu feta, un fel principal, pui la cuptor, şi un desert, măr copt.
- Cea mai simplă rețetă de pui la cuptor a lui Chef Janni Alexandridis de la Meniu de vedetă
- Cum să obții o crustă aurie
Ingrediente starter - Salată de sfeclă cu feta
- sfeclă roşie
- feta
- muguri de pin
- ceapă verde
- oţet balsamic
- ulei de măsline
Sfecla roşie se taie în cuburi mici şi se lasă la marinat cu sare, piper măcinat, zahăr brun şi oţet balsamic, pentru 10 minute. După ce s-a marinat, se adaugă ulei de măsline şi ceapă verde tăiată mărunt. Se amestecă, se adaugă brânză feta şi se ornează cu muguri de pin pentru un gust mai intens.
Ingrediente fel principal - Pui la cuptor
- pui
- sare
- unt
- boia de ardei
Puiul se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se presară cu sare și se gătește în cuptor, la 165°C, timp de 45 de minute. În ultimele 10 minute, se scoate din cuptor și se unge cu un sos savuros din unt topit, boia dulce și boia afumată.
Apoi, temperatura cuptorului se ridică la 210°C, iar puiul se mai lasă la rumenit până capătă o crustă aurie și apetisantă. Se scoate din cuptor și este gata de savurat
Ingrediente desert - Măr copt
- pâine albă
- mere
- banane
- migdale
- stafide
- unt
- scorţişoară
Se pregătesc merele: se taie un „capac” în partea de sus și se îndepărtează miezul cu sâmburi. Pentru umplutură, pâinea albă și banana se taie în bucăți mici. Într-o oală, se topește untul, apoi se adaugă migdalele, care se caramelizează împreună cu zahărul brun, scorțișoara și stafidele.
La final, se încorporează bucățile de banană și pâine, amestecând bine. Se adaugă lapte pentru omogenizare și un praf de sare.
Merele se umplu cu compoziția obținută și se așază într-o tavă, apoi se dau la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 30 de minute. În ultimele 10 minute, se scot și li se pune „capacul” înainte de a continua coacerea.