Cele mai bune spaghete cu sos roşu! Chef Horia Manea le-a transformat într-un preparat savuros

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 07.03.2025 la 12:54
Actualizat pe 07.03.2025 la 12:55
Horia Manea a gătit un nou meniu fabulos, la Antena Stars! Croque Maddame, spaghete cu sos roșu și gogoși cu ciocolată - sunt doar câteva dintre delicatesele pe care le vezi în emisiunea ”Meniu de vedetă”. Iată rețetele complete pentru cele trei preparate!
- Cum gătești spaghete cu sos roșu delicioase
- Sunt identice cu cele din Italia
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, Croque Maddame, un fel principal, spaghete cu sos roşu, și un desert, gogoşi cu ciocolată.
Croque Maddame:
- Șuncă
- Pâine
- Ouă
- Unt
- Lapte
- Sare
- Piper
- Făină
- Emmentaler
Se topeşte untul pe foc. Se adaugă făina şi laptele. Se pregăteşte sandvişul: peste felia de pâine se adaugă caşcaval, o felie de şuncă, emmentaler, şi încă o felie de pâine deasupra. Sandvişurile se prăjesc în unt, la foc mediu. Se mută în tavă, se toarnă sosul, se adaugă caşcaval, şi se lasă la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade. Se servesc alături de ouă ochiuri.
Spaghete cu sos roşu:
- Spaghete
- Roșii cherry
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
- Busuioc
- Usturoi
Într-o tavă pentru cuptor, se adaugă roşiile, usturoiul, uleiul de măsline, se condimentează cu sare, piper, boia dulce, busuioc şi se lasă în cuptor, la 180 de grade. Ulterior, se trec prin blender.Sosul rezultat se pune la fiert şi se adaugă pastele. Se amestecă.
Gogoşi cu ciocolată:
- 500 gr. făină
- 70 gr. zahăr
- 7 gr. sare
- 7 gr. drojdie uscată
- 2 ouă
- 185 ml. lapte
- 45 gr. unt
- Zahar tos
Se amestecă laptele, două ouă şi drojdia.Compoziţia se toarnă peste făina combinată cu zahăr. Se frământă aluatul. La final, se adaugă şi unt. Se lasă la dospit pentru 20-25 de minute. Se formează gogoşile pe hârtie de copt. Se scufundă în uleiul încins până devin aurii. Se servesc cu ciocolată.