Chefi la cuțite, 17 noiembrie 2024. Cine este Giovanni Santarpia, italianul care a dus o pizzerie din Iași în topul celor mai bune pizzerii din Europa. I-a impresionat pe jurați cu preparatul lui
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 17.11.2024 la 23:12
Actualizat pe 17.11.2024 la 23:12
Giovanni Santarpia are 50 de ani și de mai bine de 30 de ani face pizza. S-a născut într-o familie modestă din Florența și spune că din copilărie și-a dorit să devină pizzaiolo. Pentru el, pizza nu este doar un fel de mâncare, ci înseamnă și o mare pasiune. A devenit cunoscut și în România, după ce o pizzerie din Iași a intrat în Top 50 pizzerii din Europa.
- Giovanni Santarpia a fost mai în trecut în România
- A început să facă pizza pe când avea 14 ani
Giovanni Santarpia a mai fost și în trecut și în România și a revenit pentru a participa la Chefi la cuțite. Are 50 de ani, s-a născut într-o familie simplă din Florența și a venit în fața juraților cu un preparat ușor diferit față de o pizza clasică.
Cine este Giovanni Santarpia de la Chefi la cuțite
Giovanni Santarpia a început să facă pizza dintr-o întâmplare în copilărie. Nu se putea concentra la școală, iar concurentul spune că, pentru a evita orele, obișnuia să facă pizza la început pentru familia lui, iar mai apoi a devenit ucenic. De atunci, au trecut 37 de ani, iar Giovanni Santarpia spune că face pizza cu la fel de multă pasiune ca atunci când a început.
Tatăl lui l-a încurajat să își urmeze visul
Giovanni Santarpia a dus una dintre pizzerile din Iași în Top 50 cele mai cunoscute pizzerii din Europa, dar la început, tatăl lui a fost sceptic și i-a spus că mai bine și-ar alege o meserie de rând. Ulterior, văzând cât este de pasionat, l-a susținut și l-a încurajat să își urmeze visul. Concurentul a venit în fața juraților cu o astfel de pizza și a primit cuțitul pentru a merge în etapa următoare.