Coasta de porc cu glazură. Rețeta simplă și delicioasă a lui Chef Horia Manea
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 29.10.2025 la 15:33
Actualizat pe 29.10.2025 la 15:33
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată caldă de toamnă, un fel principal, coaste de porc cu glazură, şi un desert, rulouri pufoase cu mere caramelizate.
- Coasta de porc cu glazură
- Rețeta simplă și delicioasă a lui Chef Horia Manea
Salată caldă de toamnă
- 1 cartof dulce
- 100 g țelină rădăcină
- 1 sfeclă roșie
- 1 morcov
- 150 g brânză feta
- 1 legătură pătrunjel
- 100 g năut
- 3 căței usturoi
- 20 g zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Într-o tavă, se amestecă sfecla roșie, țelina, morcovul. Se asezonează totul cu ulei de măsline, sare, piper, și se introduce la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade. Ulterior, legumele coapte se amestecă împreună cu usturoiul, zeama de lămâie, năutul, pătrunjelul tocat fin și brânza feta. Se adaugă ulei de măsline, sare și piper.
Coaste de porc cu glazură
- 400 g coaste de porc
- 4 căței de usturoi
- 1 ghimbir
- 10 ml oțet de orez
- 60 g miere
- 1 legătură ceapă verde
- Piper roșu sau boabe
- 400 ml supă de legume
- 100 g ketchup
- 15 g zahăr brun
- 10 ml oțet de mere
- 10 ml sos Worcestershire
- 10 g muștar Dijon
- 5 g boia dulce
- 3 g pudră de usturoi
- Sare
- Piper
Coastele se asezonează cu sare și piper și se prăjesc în ulei de măsline. Peste, se adaugă ghimbirul, usturoiul și piperul roșu. Apoi, oțetul de orez, mierea, supa de legume, ceapa verde. Se mută totul la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute.
Între timp, se pregătește sosul barbecue, amestecând sosul de roșii, zahărul brun, boiaua dulce, usturoiul pudră, muștarul, oțetul și sosul Worcestershire. Coastele și sosul se mai lasă pe foc
Rulouri pufoase cu mere caramelizate
- 265 g lapte cald
- 65 g zahăr
- 9 g praf de copt
- 7 g drojdie uscată
- 70 g ou
- 450 g făină
- 45 g unt
- 3 mere
- 65 g amidon
- 20 g zeamă de lămâie
- 65 g zahăr
Se amestecă laptele cald, drojdia uscată, zahărul, un ou, praful de copt, făina și untul. Se formează rulourile și se lasă la dospit. Se prăjesc la foc mic, împreună cu zahărul, scorțișoara, amidonul și zeama de lămâie. Compoziția se toarnă în mijlocul rulourilor. Se introduc la 180 de grade, pentru 20 de minute.



