Cuib din piept de pui și cartofi. Sfaturile lui Chef Horia Manea pentru un preparat delicios

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 04.09.2025 la 12:05
Actualizat pe 04.09.2025 la 12:05
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, omletă cu verdeață, un fel principal, cuib din piept de pui și cartofi, şi un desert, plăcintă cu pere.
- Cuib din piept de pui și cartofi
- Sfaturile lui Chef Horia Manea pentru un preparat delicios
Omletă cu verdeață
- 4 ouă
- 30 ml lapte
- o jumătate de legătură de pătrunjel
- o jumătate de legătură de mărar
- 1 legătură ceapă verde
- Boia dulce
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Ouăle se condimentează cu sare, piper, boia dulce, se adaugă lapte și se bat cu ajutorul unui tel. Peste, se adaugă ceapă verde, pătrunjelul și mărarul. Ouăle se prăjesc în ulei de măsline.
Cuib din piept de pui și cartofi
- 300 g piept de pui
- 350 g cartofi
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 100 g iaurt grecesc
- 100 g mozarella
- 10 g boia dulce
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se pun la călit ceapa și morcovul. Se presară sare, piper și boia dulce. Puiul se asezonează cu sare, piper și boia dulce și se bate cu ajutorul unui ciocan de bucătărie. Se pregătește cuibul.
Pe o hârtie de copt tapetată cu ulei de măsline, se adaugă o bază din cartofi, o felie de ardei gras, pieptul de pui, amestecul de ceapă și morcov, iaurt grecesc și mozarella. Foaia de copt se închide. Cuiburile se introduc la cuptor la 200 de grade, pentru 30-35 de minute.
Plăcintă cu pere
- 3-5 pere
- 1 aluat foitaj
- 80 ml miere
- 1 brânză brie
- 1 legătură cimbru proaspăt
- 1 ou
- 100 g merișoare confiate
- 100 g nuci
- Ulei de măsline
- Sare
Aluatul foitaj de umple cu brânza brie, pere și nuci. Plăcinta se închide pe margine, se presară merișoarele, încă un strat de nuci și cimbrul proaspăt. Lateralele aluatului se ung cu ou. Se adaugă miere. Tava se introduce la cuptor la 170 de grade, pentru 15 minute.