Cum gătești cel mai bun somon pe pat de sparanghel și cartofi. Secretul lui Chef Horia Manea pentru un preparat delicios

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 18.06.2025 la 11:33
Actualizat pe 18.06.2025 la 11:33
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, plăcintă cu pere, gorgonzola și brie, un fel principal, somon pe pat de sparanghel și cartofi, şi un desert, mini clătite cu ciocolată.

Cum gătești cel mai bun somon pe pat de sparanghel și cartofi
captura Antena Stars
Pară
Brie
Gorgonzola
Unt topit
Nuci
Miere
Sare
Piper
Mod de preparare:
Foile de plăcintă se ung cu unt, și se suprapun decalat. Se adaugă perele și bucățile de brie. Plăcinta se rulează pe margini, se mută într-o tavă, se adaugă nucă mărunțită și gorgonzola. Se lasă la cuptor pentru 12-15 minute, la 170 de grade.
Somon pe pat de sparanghel și cartofi
Ingrediente:
Cartofi
Sparanghel
Somon
Parmezan
Lămâie
Mărar
Ulei de măsline
Sare
Piper
Boia afumată
Boia dulce
Mod de preparare:
Într-o tavă, se formează un pat de parmezan, peste se adaugă cartofii, condimentați anterior cu boia dulce, boia afumată, sare și piper. Ulterior, se adaugă sparanghelul și bucățile de somon, marinate cu sare, piper, boia dulce, boia afumată, ulei de măsline, zeamă de lămâie și mărar. Se lasă la cuptor la 200 de grade, pentru 30 de minute
Mini clătite cu ciocolată
Ingrediente:
Făină
Drojdie uscată
Lapte
Zahăr
Ulei
Ciocolată
Ouă
Mod de preparare:
Se amestecă laptele, ouăle, drojdia, uleiul, zahărul. Apoi, se încorporează făina și se adaugă ciocolată albă. Clătitele se prăjesc în ulei de măsline, la foc mic Se servesc cu ciocolată.