Cum gătești cel mai savuros păstrăv cu legume și sos mediteranean. Rețeta ușoară a lui Horia Manea

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 24.03.2025 la 11:35
Actualizat pe 24.03.2025 la 13:38
Horia Manea îți prezintă cea mai delicioasă rețetă de păstrăv cu legume și sos mediteranean. O combinație savuroasă de gust, aromă și textură, care te va cuceri. Ai nevoie de câteva ingrediente și puțină pasiune!

Horia Manea îți prezintă o rețetă delicioasă.
Captură Video - Antena Stars
- Cum gătești păstrăv cu legume
- Ce adaugi în sosul mediteranean
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, caracatiţă marinată pe pat de cartofi, un fel principal, păstrăv cu legume şi sos mediteranean, şi un desert, mere caramelizate.
Caracatiţă marinată pe pat de cartofi:
- Tentacule de caracatiţă
- Cartofi copţi
- Ceapă
- Pătrunjel
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Caracatiţa se taie în bucăţi medii, se trec prin făină, şi se lasă la prăjit în ulei încins. Se căleşte ceapa, se condimentează cu sare, piper şi boia dulce, se adaugă cartofii fierti, caracatiţa, şi se amestecă. La final, se presară pătrunjel.
Păstrăv cu legume şi sos mediteranean:
- Păstrăv
- Ulei măsline
- Roşii chery
- Măsline
- Broccoli
- Ardei gras
- Ceapă roşie
- Lămâie
- Sare
- Piper
- Făină
- Sos de roşii
- Unt
Într-o tavă pentru cuptor, se adaugă păstrăvul şi legumele: roşiile cherry, ardeiul gras, sparanghelul, ceapa roşie, broccoli, măslinele, usturoiul. Se adaugă uleiul de măsline, se condimentează cu sare, piper şi se adaugă zeamă de lămâie. Se acoperă tava cu aluminiu. Se introduce la cuptor pentru 10-15 minute, la 180 de grade. Sosul în care a fiert peştele se mută într-o tigaie, se adaugă sosul de roşii, făina, untul, şi se amestecă. Sosul se toarnă peste peşte şi legume.
Mere caramelizate
400 gr. zahăr
2 linguri miere
2 linguri colorant roşu
100 ml. apă
Se topeşte zahărul la foc mic. Se adaugă apă şi miere. Se lasă 10-12 până se caramelizează. Se adaugă colorant alimentar roşu. Se introduc merele în glazură.