Cum să faci cel mai gustos risotto de post cu ciuperci. Chef Horia Manea te învață
De Elena Boruz.
Publicat pe 18.12.2025 la 17:45
Actualizat pe 18.12.2025 la 17:45
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată orientală de post, un fel principal, risotto de post cu ciuperci, şi un desert, chec de post cu cacao.
- Cum se face cel mai gusto risotto cu ciuperci
- Trei preparate de post ideale
Salată orientală de post
500 g cartofi fierţi
1 ceapă roşie
2-3 castraveţi muraţi
1 legătură pătrunjel
50 g măsline
1 ardei kapia
Sare
Piper
Ulei de măsline
Se amestecă ardeiul, cartoful copt, ceapa, măslinele, pătrunjelul, castraveţii muraţi. Se adaugă sare, piper şi ulei de măsline.
Risotto de post cu ciuperci
200 g orez
300 g ciuperci
1 ceapă
800 ml apă
50 ml vin alb
2-3 căţei de usturoi
30 g pătrunjel
30 g drojdie inactivă
Sare
Piper
Ulei de măsline
Se călesc ceapa şi usturoiul în ulei de măsline. Se adaugă sare, piper şi ulei de măsline. Se continuă cu ciupercile, orezul, vin alb şi apă. La final, se adaugă drojdie, sare şi piper. Se lasă la fiert.
Chec de post cu cacao
300 g făină
200 g zahăr
10 g praf de copt
50 g cacao
Apă
100 ml ulei
5 ml esenţă de rom
10 g coajă de porocală
75 g stafide
Se amestecă apa, uleiul împreună cu zahărul şi esenţa de rom. Se continuă cu coaja de lămâie, praful de copt şi făina. Se adaugă pudra de cacao şi, după preferinţe, stafide. Compoziţia se introduce la 175 de grade, pentru 40 de minute.



