Cum să gătești paella. Rețeta lui Chef Horia Manea pentru un preparat delicios

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 11.03.2025 la 10:05
Actualizat pe 11.03.2025 la 10:07
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, sandwich cald cu prosciutto și cașcaval topit, un fel principal, paella, și un desert, fursecuri cu nucă în cocă.

Rețeta lui Chef Horia Manea de paella
- Rețetă simplă de paella
- Cum gătește Chef Horia Manea preparatul
Sandwich cald cu prosciutto și cașcaval topit
- Pâine feliată
- Prosciutto cotto
- Cașcaval
- Unt
- Muștar Dijon
- Cimbru proaspăt
- Oregano proaspăt
- Sare
- Piper
Se prăjesc feliile de toast în unt, până prind o crustă maronie. Primele două felii de pâine se ung cu muștar. Peste, se adaugă cașcaval ras afumat, o felie de prosciutto cotto, încă un strat de cașcaval, încă o felie de pâine.
Se repetă pașii, până la a treia felie Se presară oregano uscat și se introduce la cuptor pentru 5 minute.
Paella
- Midii
- Ulei de măsline
- Pulpe de pui dezosate
- Ceapă
- Usturoi
- Roșii cuburi
- Ardei kapia
- Ardei gras
- Mazăre
- Boia dulce
- Orez
- Stoc de pui
- Creveți
- Sare
- Piper
- Lamâi
- Busuioc
Se realizează un stoc din carne de pui, ardei gras, piper și ulei de măsline. Se lasă la fiert pentru 15 minute. Între timp, se prăjesc pulpele de pui. În sucul rezultat, se adaugă ceapa și usturoiul. Se condimentează cu boia dulce, sare și piper.
Ulterior, se adaugă ardeiul kapia și ardeiul gras. Apoi, se adaugă midiile, orezul, stocul de pui, mazărea, roșiile, busuiocul fresh, boiaua dulce, sarea și piperul. Când orezul este aproape fiert, se adaugă creveții și pulpele de pui.
Fursecuri cu nucă în cocă
- 250 gr. unt
- 100 gr. zahăr
- 350 gr. făină
- 100 gr. nuci măcinate
- Zahăr pudră
Cu ajutorul unui mixer, se amestecă untul cu zahărul. Ulterior, se încorporează și făina. Se adaugă nucă și se întinde aluatul, cu ajutorul unui sucitor, între două foi de copt.
Se lasă la frigider. Se formează fursecurile cu paharul și se introduc la cuptor pentru 10-12 minute, 180 de grade. Se presară zahăr pudră.