Cum să pregătești cei mai buni cartofi gratinați la cuptor. Rețeta lui Chef Horia Manea

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 20.06.2025 la 11:14
Actualizat pe 20.06.2025 la 11:14
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, panini cu mortadella, cremă de brânză şi pesto roşu, un fel principal, cartofi gratinaţi la cuptor, şi un desert, clătite cu căpşuni şi banane.

Rețeta lui Chef Horia Manea de cartofi gratinați la cuptor
Captură Antena Stars
- Cum să pregătești cei mai buni cartofi gratinați la cuptor
- Sfaturile lui Chef Horia Manea
Panini cu mortadella, cremă de brânză şi pesto roşu
- Focaccia
- Mortadella
- Cremă de brânză
- Roşii uscate
- Nuci
- Parmezan
- Ulei de măsline
- Usturoi
- Sare
- Piper
Într-un chopper, pentru sosul pesto roşu, se amestecă roşii uscate, parmezan, nuci, usturoi, sare, piper, ulei de măsline şi busuioc. Între cele două felii de focaccia, se adaugă un strat de cremă de brânză, parmezan, mortadella şi sos pesto roşu.
Cartofi gratinaţi la cuptor
- Cartofi
- Ulei de măsline
- Usturoi
- Lapte
- Unt
- Smântână de gătit
- Caşcaval
- Nucşoară
- Sare
- Piper
Se lasă la fiert laptele împreună cu smântâna de gătit. Se condimentează cu sare, piper, nucşoară, usturoi şi cimbru.
Când compoziţia a ajuns în punctul de fierbere, se adaugă cartofii feliaţi. Cartofii se mută într-o tavă tapetată cu unt. Se presară parmezan şi caşcaval. Se condimentează cu nucşoară şi cimbru. Se lasă la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.
Clătite cu căpşuni şi banane
- Făină
- Praf de copt
- Drojdie uscată
- Zahăr
- Banane
- Ou
- Iaurt grecesc
- Lapte
- Ulei
- Sirop de arţar
- Căpşuni
Într-un bol se amestecă uleiul, untul topit, oul, banana pisată, iaurtul grecesc şi zahărul. Apoi, se încorporează făina cu praful de copt şi drojdia uscată. Se prăjesc, la foc mic, în ulei de măsline. Clătitele s servesc alături de sirop de arţar şi căpşuni.