Cum să pregătești salată Caesar după rețeta lui chef Horia Manea. Secretele bucătarului român
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 29.01.2025 la 09:34
Actualizat pe 29.01.2025 la 12:11
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, conopidă prăjită cu sos tahina şi rodie, un fel principal, salată Caesar, și un desert, plăcintă cu mere.
Usturoi – 1 catel
Apă
Iaurt grecesc – 50 gr.
Rodie
Lipie
Ulei de măsline – 30 ml.
Sare
Piper
Boia afumată – 5 gr.
Chimion – 5 gr.
Suc de lămâie – 15 ml
Pătrunjel – 1 leg.
Conopida se curăță, se taie bucăți și se prăjește acoperită, până devine aurie. Pentru sos, se amestecă usturoi tocat, pastă de tahini, iaurt grecesc, sare, piper, boia, zeamă de lămâie, apă și ulei de măsline. Conopida se servește alături de sos.
Salata Caesar
Salata iceberg – 1 buc.
Piept de pui – 150 gr.
Parmezan – 75 gr.
Paine
Oregano
Sare
Ulei de măsline
Muştar – 70 gr.
Gălbenuş de ou – 1 buc
Usturoi – 1 catel
Ulei de floarea soarelui
File de anchois
Suc lămâie – 15 ml.
Piper
Pentru crutoane, pâinea se taie cubulețe și se prăjește în ulei de măsline, apoi se condimentează cu sare, piper și oregano. Carnea de pui se feliază subțire, se asezonează cu sare, piper și ulei de măsline, apoi se prăjește.
Pentru sos, se amestecă un gălbenuș cu muștar, usturoi tocat fin, anchois, sare și piper, apoi se încorporează parmezan ras. La final, se adaugă frunzele de salată, crutoanele și puiul, iar salata este gata de servit.
Plăcintă cu mere
Apă – 100 ml.
Ulei – 100 ml.
Zahăr – 100 gr.
Praf de copt – 10 gr.
Făină
Mere – 1 kg.
Zahăr – 150 gr.
Scorţişoară – 30 gr.
Griş – 20 gr.
Pentru blat, se amestecă apa, uleiul, zahărul și praful de copt, apoi se încorporează făină cât cuprinde. Aluatul se frământă, se întinde și se împarte în două. Se așază prima foaie într-o tavă, se presară griș, apoi se adaugă merele rase și scorțișoara. Se acoperă cu a doua foaie de aluat și se coace 30 de minute la 170°C, fără ventilație.