Cum să prepari în scurt timp cele mai gustoase rigatoni cu broccoli și avocado. Chef Horia Manea te învață pas cu pas

De Patrisia Brătan.
Publicat pe 22.10.2025 la 12:31
Actualizat pe 22.10.2025 la 12:31
Chef Horia Manea propune o nouă variantă de meniu complet, format din starter, fel principal și desert. Iată cum poți prepara rigatoni cu broccoli și avocado.
- Chef Horia Manea, un nou meniu complet
- Cum poți prepara rigatoni cu broccoli și avocado
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, crackers cu năut și semințe, un fel principal, rigatoni cu broccoli și avocado, și un desert, chec simplu cu iaurt.
Crackers cu năut și semințe
300 g năut fiert
1 ou
5 g pudră de usturoi
5 g boia dulce
5 g semințe de susan
10 g mix semințe
Sare
Piper
Ulei de măsline
Într-un chopper, se amestecă toate ingredientele, până se ajunge la consistența unei paste. Apoi, compoziția se mută într-un posh și, pe hârtia de copt, se formează bastonașe. Tava se introduce la cuptor la 180 de grade, pentru 10 minute.
Rigatoni cu broccoli și avocado
300 g paste
200 g broccoli
1 avocado
50 g parmezan
50 g cremă de brânză
3 căței usturoi
3 g oregano
Sare
Piper
Ulei de măsline
Inițial, se fierbe broccoliul. Apoi, într-un chopper, se amestecă alături de avocado, oregano, piper, sare, usturoi, crema de brânză, ulei de măsline și parmezan. Sosul rezultat se amestecă împreună cu pastele fierte anterior, la foc mic..
Chec simplu cu iaurt
125 g iaurt grecesc
150 g zahăr
10 g zahăr vanilat
3 ouă
250 g făină
5 g praf de copt
1 păstaie de vanilie
40 ml ulei de floarea-soarelui
Se pregătește baza pentru chec, amestecând esența de vanilie, iaurtul grecesc, zahărul tos, zahărul vanilat, ouăle, uleiul, praful de copt și făina. Compoziția se mută într-o tavă specială pentru chec, tapetată cu unt și făină. Checul se introduce la 170 de grade, pentru 20 de minute.