Cum să prepari Rigatoni milaneze după rețeta lui Chef Horia Manea. Ingredientele esențiale
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 11.11.2025 la 12:20
Actualizat pe 11.11.2025 la 12:20
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, mini pizzeti cu cartofi și prosciutto, un fel principal, rigatoni milaneze, și un desert, brioșe brownie.
- Rigatoni milaneze după rețeta lui Chef Horia Manea
- Ingredientele de care ai nevoie pentru un preparat delicios
Rețetă Mini pizzeti cu cartofi și prosciutto
Ingrediente:
1 aluat foitaj
100 g prosciutto crudo
100 g mozzarella
2 cartofi
70 g parmezan
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Peste aluatul foitaj se adaugă prosciutto, mozzarella, cartofi feliați și parmezan. Se condimentează cu sare și piper. Tava se introduce la cuptor, la 175 de grade, pentru 15 minute
Rețetă Rigatoni milaneze
Ingrediente:
200 g rigatoni
150 g șuncă
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
50 g unt
100 ml smântână
75 g parmezan
2 g nucșoa ră
10 g pastă de tomate
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
În ulei de măsline, se pun la călit bucățile de șuncă, ceapa și usturoiul. Apoi, se continuă cu untul, smântâna, nucșoara, pasta de tomate, apă de la paste și parmezan. Se lasă la fiert și se adaugă pastele fierte. Se mai lasă încă 3-4 minute pe foc și se presară parmezan.
Rețetă brioșe brownie
Ingrediente:
200 g ciocolată cu lapte
120 g ulei de măsline
75 g făină
30 g cacao
3 ouă
110 g zahăr alb
60 gzahăr brun
Mod de preparare:
Ouăle, împreună cu zahărul alb și brun, se amestecă cu ajutorul unui mixer. Apoi, se adaugă ciocolata topită și combinată cu ulei de măsline. Apoi, se continuă cu pudra de cacao și făina. Compoziția se mută în forme de brioșe tapetate cu unt. Tăvile se introduc la cuptor la 180 de grade.



