File de doradă cu sos mediteranean după rețeta lui Chef Horia Manea. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 14.08.2025 la 11:14
Actualizat pe 14.08.2025 la 11:14
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, ciuperci umplute cu pui şi brânză, un fel principal, file de doradă cu sos mediteranean, şi un desert, frigăruie din clătite americane cu banane şi ciocolată.
- Rețeta lui Chef Horia Manea pentru doradă cu sos mediteranean
- Ce ingredient nu trebuie să lipsească
Rețetă ciuperci umplute cu pui şi brânză
Ingrediente:
8 ciuperci mari
200 g carne tocată de pui
70 g telemea de vacă
40 g iaurt grecesc
2-4 căţei usturoi
1 legătură mărar
Ulei de măsline
Sare
Piper
Mod de preparare:
Carnea de pui se prăjeşte în ulei de măline. Se condimentează cu sare şi piper. Peste, se adaugă ciupercile tocate mărunt şi usturoi. Între timp, se pregăteşte sosul, amestecând iaurt grecesc, ulei de măsline, usturoi, mărar, sare şi piper. Ciupercile se lasă la copt și, ulterior, se vor umple cu compoziţia pregătită anterior, brânză și sos.
Rețetă File de doradă cu sos mediteranean
Ingrediente:
2 roşii
100 g măsline kalamata
4-6 căţei de usturoi
1 legătură pătrunjel
30 g alune întregi prăjite
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Fileul de doradă se prăjeşte în ulei de măsline. Se pregăteşte sosul, amestecând coajă de roşii, usturoi, măsline kalamata fără sâmburi, ulei de măsline, pătrunjel, alune de pădure prăjite, sare şi piper. Peştele se serveşte alături de sos.
Rețetă frigărui din clătite americane cu banane şi ciocolată
Ingrediente:
2 ouă
40 g zahăr
150 ml lapte
60 g unt topit
200 g făină
10 g praf de copt
10 ml esenţă vanilie
100 g ciocolată
2 banane
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle, laptele, zahărul, esenţa de vanilie, untul topit şi, la final, se încorporează praful de copt împreună cu făina. Aluatul se prăjeşte în ulei de măsline, la foc mic, sub formă de mini clătite. Se formează frigăruile din clătite şi banane. Se servesc cu ciocolată.