Fish curry cu orez după rețeta lui Chef Horia Manea. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 07.07.2025 la 11:12
Actualizat pe 07.07.2025 la 11:12
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată de porumb, un fel principal, fish curry cu orez, şi un desert, prăjitură cu piersici.
Ulei de măsline
Sare
Piper
Maioneză
2-3 căţei de usturoi
10 ml zeamă de lămâie
3-4 roşii
1 ceapă roşie
100 g feta
1 legătură pătrunjel
5 g boia afumată
50 g unt
1 ardei iute
Mod de preparare:
Porumbul se unge cu unt, se condimentează cu sare şi boia dulce şi se introduce la cuptor pentru 10-12 minute, la 200 de grade. Între timp, se pregăteşte salata. Roşiile se taie cubuleţe, ceapa se taie fin, se adaugă usturoi tocat mărunt, ardei iute şi pătrunjel. Se adaugă zeama de lămâie, boia dulce, sare, piper, ulei de măsline, brânza feta, maioneza şi porumbul.
Fish curry cu orez
Ingrediente:
500 g file de peşte şalău1 ceapă
2 căţei usturoi
5 g ghimbir ras
150 g sos de roşii
200 ml lapte de cocos
5 g turmeric
5 g coriandru
2 g chimion
5 g garam masala
5 g boia dulce
10 ml suc de lămâie
1 legătură pătrnujel
250 g orez
Ulei de măsline
Sare
Piper
Mod de preparare:
Peştele se asezonează cu ulei de măsline, sare, piper şi turmeric. Între timp, se pregăteşte sosul curry. În ulei de măsline, se amestecă coriandrul cu chimionul. Apoi, se adaugă ceapa, usturoiul, turmericul, boiaua dulce, sosul de roşii şi ghimbirul ras. Urmează laptele de cocos şi sucul de lămâie. Se lasă la fiert până când dă în clocot. La final, se adaugă garam masala şi peştele. Se lasă la fiert pentru 10 minute. Se presară pătrunjel. Peştele se serveşte alături de orez.
Prăjitură cu piersici
Ingrediente:
3 piersici
115 g unt topit
100 g zahăr
110 g zahăr brun
1 ou
5 ml esenţă de vanilie
155 g făină
5 g praf de copt
120 ml lapte
Mod de preparare:
Se pregăteşte aluatul, amestecând laptele, esenţa de vanilie, zahărul brun, zahărul tos, un ou şi untul topit. Apoi, se încorporează făina şi praful de copt. Într-o formă specială tapetată cu unt şi zahăr brun, se adaugă piersicile peste care se toarnă alutul. Se introduce la cuptor la 170 de grade, pentru 40 de minute.