Mușchi de vită cu piure de cartofi și sos de vin. Secretul lui Chef Horia Manea pentru un preparat delicios

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 11.04.2025 la 09:31
Actualizat pe 11.04.2025 la 09:31
În ediția de astăzi a emisiunii Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a gătit un meniu complet, format dintr-un starter, guacamole cu tortilla, un fel principal, mușchi de vită cu piure de cartofi și sos de vin, şi un desert, profiterol cu înghețată și ciocolată.

Rețeta lui Horia Manea de mușchi de vită cu piure de cartofi și sos de vin
Captură Antena Stars
- Mușchi de vită cu piure de cartofi și sos de vin
- Rețeta lui Chef Horia Manea
Guacamole cu tortilla
- Avocado
- Ceapă roșie
- Roșii
- Ardei iute
- Suc de lămâie
- Pătrunjel
- Sare
- Piper
- Unt
- Ulei de măsline
Tortilla se prăjește în unt. Separat, într-un bol, se amestecă avocadoul, ceapa, roșiile, ardeiul iute, zeamă de lămâie și pătrunjelul. Se condimentează cu sare și piper, se adaugă ulei de măsline și se amestecă.
Mușchi de vită cu piure de cartofi și sos de vin
- Mușchi de vită
- Unt
- Vin roșu
- Lapte
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
- Zahăr
- Ceapă
- Usturoi
- Nucșoară
Pentru piure, se fierb cartofii în apă cu sare. Apoi, se zbrobesc, se adaugă untul și nucșoara, și se amestecă. Separat, într-o tigaie cu ulei încins, se prăjește mușchiul de vită în unt cu usturoi. Ulterior, carnea se mută într-o tavă și se introduce la cuptor, la 140 de grade, pentru 10 minute.
Pentru sos, mai întâi, se călește ceapa. Apoi, se toarnă vinul roșu, se adaugă zahărul și untul.
Mușchiul de vită se servește alături de piureul de cartofi și sosul de vin.
Profiterol cu înghețată și ciocolată
- Lapte
- Apă
- Unt
- Sare
- Făină
- Ouă
- Înghețată
- Ciocolată
La foc mic, se amestecă apa, zahărul și untul. Ulterior, aluatul opărit se amestecă împreună cu ouăle, cu ajutorul unui mixer. Se formează gogoșelele și se introduc la cuptor, la 200 de grade, pentru 10 minute. Se servesc alături de înghețată și ciocolată.