Paste Arrabbiata după rețeta lui Chef Horia Manea. Preparatul simplu și delicios pe care să îl încerci

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 25.07.2025 la 10:29
Actualizat pe 25.07.2025 la 13:59
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată de țelină cu macrou afumat, un fel principal, paste Arrabbiata, şi un desert, fructe prăjite.
- Paste Arrabbiata după rețeta lui Chef Horia Manea
- Preparatul simplu și delicios pe care să îl încerci
Salată de țelină cu macrou afumat
- 1 țelină
- 1 măr
- 1 macrou afumat
- 75 g maioneză
- Zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
Țelina rasă se amestecă împreună cu zeama de lămâie, mărul și macroul. Apoi, se adaugă sare, piper și maioneză. Se amestecă totul.
Paste Arrabbiata
- 300 g paste
- 2 ardei iuți
- 2 căței usturoi
- 400 g roșii decojite
- 50 g pesmet
- 50 ml vodka
- 1 legătură pătrunjel
- Rozmarin proaspăt
- 1 lămâie
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
În ulei de măsline, se călesc ardeii iuți, usturoiul și rozmarinul. Se stinge totul cu vodka. Apoi, se adaugă roșiile decojite, zeamă de lămâie, sare, piper și pastele. La final, se presară pesmet și pătrunjel.
Fructe prăjite
- 2 mere
- 2 banane
- 100 g făină
- 50 g făină de tapioca
- 20 g zahăr
- 3 g sare
- 5 g praf de copt
- 200 ml lapte de cocoș
- Ulei
Se formează un amestec din lapte de cocos, praf de copt și zahăr. Apoi, se adaugă făina de tapioca, făina normală cu praful de copt. Se amestecă energic. Fructele se trec prin acest amestec și se prăjesc.