Paste cremoase quattro formaggi. Rețeta simplă și delicioasă a lui Chef Horia Manea
![Bianca Cimpoi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/bianca-cimpoi-1667898384.jpg)
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 10.02.2025 la 10:04
Actualizat pe 10.02.2025 la 10:04
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, pepene galben cu prosciutto crudo, un fel principal, paste quattro formaggi, și un desert, pandișpan cu fructe de pădure.
![Rețetă de paste cremoase quattro formaggi horia manea](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2025%2F2%2F10%2F346537%2Fimg-4.jpg&w=1200)
Rețetă de paste cremoase quattro formaggi
Captură Antena Stars
- Paste cremoase quattro formaggi
- Rețeta simplă și delicioasă a lui Chef Horia Manea
Pepene galben cu prosciutto crudo
- 1 pepene galben
- 100-150 g prosciutto crudo
- Sare
- Ulei de măsline
Bucățile de pepene galben se înfășoară în prosciutto crudo. Se condimnetează cu sare și se adaugă un stop de ulei de măsline.
Paste quattro formaggi
- 250 g penne
- 100 g mascarpone
- 100 g brânză italiană
- 50 g telemea de capră
- 10 g pecorino
- 100 ml lapte
- 50 g nucă
- Sare
- Piper
Se lasă la fiert pastele, timp de 10 minute. Se pregătește sosul. Se începe, pe foc, cu brânza italiană, ulterior, se adaugă mascarpone.
Se condimentează cu sare și piper. Se amestecă, se adaugă apă de la paste, telemeaua de capră, se rade pecorino, se toarnă laptele, și, la final, pastele. Se lasă la fiert, amestecând continuu. Pastele se servesc alături de mai mult parmezan și nuci.
Pandișpan cu fructe de pădure
- 4 ouă
- 150 g făină
- 120 g zahăr
- 50 ml apă
- Esență vanilie
- 150 g fructe de pădure
- Un praf de sare
Se lasă la fiert, la foc mic, apa împreună cu zahărul, până se topește zahărul. Într-un bol, se bat albușurile spumă. Se ia compoziția de pe foc și se toarnă peste albușuri. Se amestecă și se continuă cu gălbenușurile. Cu o spatulă, se va încorpora făina.
Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu unt. Se adaugă fructele. Tava se introduce în cuptor, la 170 grade, pentru 30 de minute.
Citește și: Rețeta lui chef Horia Manea pentru aripioare lipicioase. Se gătesc în 30 de minute