Paste cu ricota și prosciutto după rețeta lui Chef Horia Manea. Ingredientele de care ai nevoie pentru un preparat savuros

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 01.10.2025 la 12:01
Actualizat pe 01.10.2025 la 12:01
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, format dintr-un starter, plăcintă cu spanac, un fel principal, paste cu ricotta şi prosciutto, şi un desert, fursecuri cu lămâie.
- Paste cu ricota și prosciutto după rețeta lui Chef Horia Manea
- Cum să obții un preparat delicios
Plăcintă cu spanac
- Foi de plăcintă
- 250 g brânză feta
- 1 ou
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 5 g mentă
- 2-4 căţei de usturoi
- 100 g unt topit
- Susan alb şi negru
- 7 g pudră de usturoi
- 400 g spanac
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se călesc ceapa şi usturoiul. Apoi, se adaugă spanacul, sare, piper, pudră de usturoi. După ce s-a gătit spanacul, se amestecă împreună cu mărarul, pătrunjelul, menta, brânza feta şi un ou. Tava pentru cuptor se unge cu unt, se adaugă patru foi de plăcintă, unse şi ele cu unt, două pe verticală, două pe orizontală. Se adaugă umplutura şi se închide plăcinta. Deasupra se presară susan. Tava se introduce la cuptor la 180 de grade, pentru 10 minute.
Paste cu ricotta şi prosciutto
- 250 g paste
- 150 g prosciutto crudo
- 200 g ricotta
- 2-3 căţei de usturoi
- 50 g unt
- Parmezan
- Sare
- Piper
Usturoiul se căleşte în unt. Peste, se adaugă pastele fierte, puţină apă de la paste, sare, piper, ricotta şi prosciuttoul. Se amestecă totul.
Fursecuri cu lămâie
- 2 lămâi
- 300 g făină
- 100 g zahăr tos
- 2 ouă
- 15 ml zeamă de lămâie
- 1 baton vanilie
- 6 g praf de copt
- 75 g unt topit
- Zahăr tos
- Zahăr pudră
Zahărul tos se amestecă împreună cu coaja de lămâie. Peste, se adaugă untul, zeama de lămâie, două ouă, esenţa de vanilie. Se încorporează praful de copt şi făina. Aluatul se formează în palme, sub formă ovală, se trec prin zahăt tos şi zahăr pudră şi se introduc la cuptor, la 170 de grade, pentru 10 minute.