Paste cu sos de roșii și ton după rețeta lui Chef Horia Manea. Vei avea nevoie de doar câteva ingrediente
					
				
            	
            	            		De Patrisia Brătan.
            					Publicat pe 04.11.2025 la 12:22
				Actualizat pe 04.11.2025 la 12:22            	
Chef Horia Manea propune o nouă variantă de meniu complet, format dintr-un starter, fel principal și desert. Pentru astăzi, la fel principal avem paste cu ton și sos de roșii. Cum se prepară.
- Cum prepari cele mai gustoase paste cu ton și sos de roșii
 - Chef Horia Manea vine cu noi idei de rețete
 
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, omletă andaluză, un fel principal, paste cu sos de roșii și ton, și un desert, prăjitură cu mere și biscuiți.
Omletă andaluză
2 roșii
1 ceapă galbenă
1 ardei gras
1 legătură pătrunjel
4 ouă
Sare
Piper
Ulei de măsline
În ulei de măsline, se călesc ceapa, roșiile și ardeiul gras. Se condimentează cu sare și piper și se lasă încă 5 minute pe foc. Ouăle se bat bine împreună cu un praf de sare și unul de piper, se adaugă legumele pregătite anterior și se împachetează omleta. Se presară pătrunjel.
Paste cu sos de roșii și ton
200 g paste
150 g sos de roșii
2-3 căței de usturoi
1 ceapă
75 g parmezan
1 conservă ton
5 g boia dulce
Sare
Piper
Ulei de măsline
Se pregătește sosul, călind, la foc mic, ceapa și usturoiul. Se condimentează cu sare, piper și boia dulce. Se adaugă tonul și sosul de roșii. Apoi, pastele fierte anterior și parmezanul.
Prăjitură cu mere și biscuiți
500 g biscuiți
1 kg mere
100 g zahăr
150 g miez de nucă
5 g scorțișoară
10 g zahăr vanilat
Merele se caramelizează împreună cu zahărul și nucile. Se montează prăjitura. Pe fundul unei tăvi, se adaugă un strat de biscuiți, se continuă cu unul de mere. Se repetă pașii. Se introduce la frigider.
			
		


