Paste cu usturoi și unt după rețeta lui Chef Horia Manea. Un preparat rapid, ieftin și delicios

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 01.07.2025 la 17:11
Actualizat pe 01.07.2025 la 17:11
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, pizza aperitiv, un fel principal, paste cu usturoi şi unt, şi un desert, batoane cu căpşuni şi cocos.

captura Antena Stars
Pizza aperitiv
Ingrediente:
1 aluat foitaj
1 ou
150 g mozzarella
2 roşii
100 g pastă de tomate
130 g caşcaval
150 g salam
150 g chorizo
100 g cheddar
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Aluatul foitaj se împarte în două. Partea de jos se unge cu pastă de tomate, se adaugă ulei de măsline, sare, mozzarella, salam şi chorizo. Partea de sus se unge cu ou. Se rulează şi se crestează până la mijloc. Se adaugă o felie de roşie şi cheddar, în părţile crestate. Se introduc la cuptor pentru 15-20 de minute.
Rețetă paste cu usturoi şi unt
Ingrediente:
2 căpăţâni de usturoi
20 g pastă de tomate
80 g unt
Busuioc proaspăt
400 g spaghete
200 ml apă
Ulei de măsline
Sare
Piper
Mod de preparare:
Se fierb pastele. Între timp, se prăjeşte usturoiul. Apoi, împreună cu untul, sarea, piperul, pasta de tomate, busuiocul fresh, uleiul de măsline şi menta, se amestecă într-un chopper. Sosul se mută pe foc, se adaugă ulei de măsline, sare, piper, boia dulce. La final, se adaugă şi pastele şi se lasă la fiert pentru 4-5 minute.
Batoane cu căpşuni şi cocos
Ingrediente:
300 g căpşuni
160 g fulgi de cocos
140 g iaurt grecesc
300 g ciocolată
Mod de preparare:
Într-un chopper, se amestecă iaurtul grecesc, fulgii de cocos şi căpşunile. Aluatul se mută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la congelator pentru 30 de minute. Batoanele se ung cu ciocolată topită.