Paste gratinate la cuptor cu pui și broccoli. Rețeta lui Chef Horia Manea

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 25.06.2025 la 10:16
Actualizat pe 25.06.2025 la 10:46
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, bucăţele crocante de halloumi, un fel principal, paste gratinate la cuptor cu pui şi broccoli, şi un desert, piersici caramelizate la cuptor cu îngheţată.
Rețeta lui Chef Horia Manea de paste gratinate la cuptor cu pui și broccoli
Captură Antena Stars
- Cum să gătești cele mai bune paste gratinate la cuptor cu pui și broccoli
- Rețeta lui Chef Horia Manea
Bucăţele crocante de halloumi
- Halloumi
- Usturoi
- Ouă
- Făină
- Pesmet panko
- Seminţe susan
- Parmezan
- Sare
- Piper
- Miere
- Chilli
Bucăţelele de halloumi se trec prin făină, apoi prin ou condimentat cu sare şi piper, iar, la final, prin pesmet panko amestecat cu parmezan şi seminţe de susan. Bucăţile de halloumi se ung cu ulei şi se introduc la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade. Se servesc alături de sosul de miere picant.
Paste gratinate la cuptor cu pui şi broccoli
- Paste
- Unt
- Broccoli
- Pui
- Ceapă verde
- Lapte
- Făină
- Usturoi
- Sare
- Piper
- Nucşoară
- Parmzan
- Ulei de măsline
- Mozzarella
- Apă
Pieptul de pui se condimentează cu sare şi piper, şi se prăjeşte în ulei de măsline. În sucul rezultat, se adaugă unt, ceapă, broccoli, usturoi, sare, piper, nucşoară, făină, lapte, parmezan. Apoi, se adaugă pastele şi pieptul de pui. Se pot servi aşa, ori gratinate, (presărate cu mozzarella şi introduse la cuptor).
Piersici caramelizate la cuptor cu îngheţată
- Piersici
- Zahăr
- Ulei de măsline
- Unt
- Scorţişoară
- Zahăr brun
- Esenţă de vanilie
- Îngheţată
Piersicile se ung cu ulei de măsline şi se introduc la cuptor la 180 de grade, 10 minute. Între timp, se pregăteşte crema amestecând untul, esenţa de vanilie, zahărul şi scorţişoară. Piersicile se vor umple cu crema rezultată şi se lasă încă 10 minute la cuptor. Se servesc alături de îngheţată.