Pește în stil mediteranean după rețeta lui Chef Horia Manea. Ingredientul secret pentru un preparat delicios

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 12.06.2025 la 12:20
Actualizat pe 12.06.2025 la 12:22
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată de vară cu noodles, un fel principal, pește în stil mediteranean, şi un desert, tabletă de ciocolată cu semințe.
Ardei gras
Morcov
Castravete
Varză
Ridichi
Pătrunjel
Creveți
Alune
Zeamă de lămâie
Unt de arahide
Ulei de susan
Sos picant
Ulei măsline
Usturoi
Sare
Piper
Apă
Mod de preparare:
Tăițeii de orez se lasă la hidratat în apă caldă, în timp ce se prăjesc cozile de creveți în ulei de măsline. Se asezonează cu sare, piper și zeamă de lămâie. Într-un bol, se amestecă tăițeii împreună cu creveții, ardeiul, castravetele, morcovul, richiile, varza și alunele. Se adaugă sosul format din unt de arahide, sos picant, ulei de susan, ulei de măsline, un praf de sare, piper, zeamă de lămâie și apă rece. La final, se presară pătrunjel.
Pește în stil mediteranean
Ingrediente:
Pește alb
Ceapă roșie
Usturoi
Ulei de măsline
Sare
Piper
Pătrunjel
Lămâie
Măsline
Capere
Roșii cherry
Mod de preparare:
Ceapa și usturoiul se pun la călit. Se adaugă roșiile, sare și piper. Se pisează roșiile cu ajutorul unei furculițe, se adaugă măslinele, caperele și apă. Se lasă la fiert pentru 5-7 minute. Apoi, se adaugă peștele, zeamă de lămâie și pătrunjel.
Tabletă de ciocolată cu semințe
Ingrediente:
Ciocolată
Semințe susan
Semințe dovleac
Semințe floarea-soarelui
Fulgi de migdale
Fulgi de cocos
Caju
Nucă
Pastă tahini
Sirop de agave
Mod de preparare:
Se amestecă:| semințe de dovleac, semințe de floarea-soarelui, semințe de susan, caju, nucă, fulgi de migdale, fulgi de cocos. Apoi, se adaugă pasta de tahini și siropul de agave. Compoziția se mută într-o tavă și se întinde cu ajutorul unei spatule. Tava se introduce la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade. La final se toarnă ciocolata peste semințe și se lasă la congelator pentru 10 minute.