Piept de porc cu legume. Rețeta simplă și delicioasă a lui Chef Horia Manea

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 17.10.2025 la 13:45
Actualizat pe 17.10.2025 la 13:45
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, conopidă crocantă pane, un fel principal, piept de porc cu legume, prăjitură cu piersici.
- Piept de porc cu legume
- Rețeta simplă și delicioasă a lui Chef Horia Manea
Conopidă crocantă pane
- 1 conopidă
- 250 g făină
- 400 ml apă
- 2 g praf de copt
- 2 g boia dulce
- 300 g pesmet Panko
- Sare
- Piper
- Ulei de floarea-soarelui
Se pregăteşte aluatul, amestecând făina, praful de copt, sarea, boiaua dulce, apă. Bucăţelele de conopidă se trec prin aluat şi prin pesmet. Se lasă la prăjit în ulei de floarea-soarelui.
Piept de porc cu legume
- 1 kg piept de porc
- 50 g miere
- 20 g muştar
- 4 căţei de usturoi
- 2 cepe
- 10 g boia dulce
- 100 ml vin alb
- 2 crenguţe rozmarin
- 200 g morcovi
- 400 g cartofi
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Carnea de porc se lasă la marinat într-un amestec de ulei de măsline, boia dulce, miere şi muştar. Se prăjesc în ulei de măsline. La final, se adaugă vinul şi se mai lasă la fiert încă un minut. Legumele se taie mărunt, se asezonează cu ulei de măsline, rozmarin, sare şi piper şi, alături de pieptul de porc, se introduc la cuptor la 200 de grade, pentru 40 de minute.
Prăjitură cu piersici
- 2-3 piersici
- 240 g făină
- 100 g zahăr tos alb
- 50 g zahăr brun
- 40 ml ulei de floarea-soarelui
- 75 g iaurt grecesc
- 2 ouă
- 5 g praf de copt
- 2 g bicarbonat de sodiu
Se pregăteşte aluatul, amestecând ouăle, zahărul alb, cel brun, uleiul, iaurtul greceesc, bicarbonatul de sodiu, praful de opt şi făina. Se adaugă bucăţi de piersici. Compoziţia se mută într-o tavă specială pentru cuptor. Se introduce la cuptor la 180 de grade, pentru 40 de minute.