Piept de pui bărcuță cu piure de păstârnac. Rețeta lui Chef Horia Manea pentru un preparat delicios

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 27.05.2025 la 09:45
Actualizat pe 27.05.2025 la 10:39
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, triunghi cu cașcaval, un fel principal, piept de pui bărcuță cu piure de păstârnac, şi un desert, mousse de zmeură cu mascarpone.

Rețeta lui Chef Horia Manea de piept de pui bărcuță cu piure de păstârnac
- Piept de pui bărcuță cu piure de păstârnac
- Cum pregătește Chef Horia Manea preparatul
Triunghi cu cașcaval
- Pâine feliată 3 buc.
- Cașcaval feliat 6 buc.
- Cremă de brânză – 120 gr.
- Ouă – 2 buc.
- Pesmet – 150 gr.
- Ulei de prăjit
- Sare
- Piper
Feliile de pâine se întind cu ajutorul unui sucitor. Feliile se ung cu ou, se adaugă cașcaval, brânză și se împăturesc. Se trec prin ou și pesmet și se prăjesc.
Piept de pui bărcuță cu piure de păstârnac
- Piept de pui – 2 buc.
- Felii de portocală – 4 buc.
- Felii de lămâie – 4 buc.
- Cimbrișor – 1 leg.
- Ulei de măsline – 35 ml.
- Miere – 35 gr.
- Sare
- Piper
- Suc de portocale – 25 ml.
- Păstârnac – 500 gr.
- Smântână lichidă– 50 ml.
- Unt – 40 gr.
- Nucșoară – 2 gr.
Foaia de copt se împăturește acordeon. Capetele se leagă cu ață. În bărcuțele rezultate se adaugă câte două felii de portocală și lămâie și peste, puiul. Puiul se unge cu ulei și cu sosul format din miere, zeamă de portocală, cimbru, sare și piper. Tava cu bărcuțele se introduce la cuptor la 190 de grade, pentru 20 de minute.
Între timp, se pregătește piureul de păstârnac. Păstârnacul se călește în ulei de măsline, se adaugă nucșoară, sare și piper și, la final, apă. Se mută într-un blender, se adaugă smântână lichidă și unt. Puiul se servește alături de piureul de păstârnac.
Mousse de zmeură cu mascarpone
- Mascarpone – 250 gr.
- Frișcă lichidă – 300 gr.
- Lapte condensat îndulcit – 65 gr.
- Piure de zmeură – 150 gr.
- Păstaie de vanilie sau esență de vanilie
- Zmeură proaspătă
- Mentă
Frișca se amestecă împreună cu mascarpone, lapte condensat și piure de zmeură. Pe un pat de pișcoturi se adaugă, cu ajutorul unui posh, mousse-ul de zmeură și zmeură proaspătă.