Piept de pui în stil franțuzesc cu ceapă după rețeta lui Chef Horia Manea. Cum să obții un preparat delicios

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 25.04.2025 la 13:19
Actualizat pe 25.04.2025 la 13:19
În ediția de astăzi a emisiunii Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a gătit un meniu complet, format dintr-un starter, cartofi fondanţi, un fel principal, piept de pui în stil franţuzesc cu ceapă, şi un desert, tartă de lămâie şi bezea.

Rețeta lui Horia Manea de piept de pui în stil franțuzesc cu ceapă
Captură Antena Stars
- Rețeta lui Horia Manea de piept de pui în stil franțuzesc cu ceapă
- Cum să o pregătești
Cartofi fondanţi
- Cartofi
- Ulei măsline
- Unt – 100 gr.
- Rozmarin
- Cimbrişor
- Usturoi – 1 capatana
- Sare
- Piper
- Supă legume/apă
Cartofii se pun la prăjit în ulei de măsline încins. Se elimină surplusul de ulei şi se adaugă untul şi usturoiul. Se condimentează cu sare, piper şi rozmarin, se adaugă apă şi se lasă încă 5 minute la fiert. Cartofii se introduc la cuptor pentru 15-20 de minute.
Piept de pui în stil franţuzesc cu ceapă
- Unt – 30 gr.
- Ulei măsline
- Ceapă – 2 buc
- Oţet balsamic
- Piept de pui – 500 gr.
- Sare
- Piper
- Cimbru
- Usturoi pudră
- Făină 30 gr.
- Apă
- Sos worcester – 10 ml
- Emmentaler – 100 gr.
- Pătrunjel
Ceapa se caramelizează împreună cu zahărul. Ulterior, se adaugă sosul worcester. În sucul rezultat, se găteşte puiul. În acelaşi suc, se adaugă făină, apă, oţetul balsamic şi cimbrul.
Se lasă la fiert până când se îngroaşă. Se adaugă ceapa caramelizată şi puiul. Ulterior, puiul se mută într-o tavă, se presară emmentaler şi se lasă şi la cuptor la 180 de grade. Se presară pătrunjel.
Tartă cu lămâie şi bezea
- Cremă de lămâie
- Zahăr – 200 gr.
- Coajă lămâie – 30 gr.
- Ouă – 4 buc
- Suc lămâie – 174 gr.
- Unt – 300 gr.
- Aluat
- Făină – 300 gr.
- Unt – 180 gr.
- Sare – 4 gr.
- Ou – 60 gr.
- Zahăr pudră – 120 gr.
- Bezea italiană
- Albuş – 4 buc
- Zahăr – 200 gr.
- Apă – 50 ml
Se amestecă zeama și coaja de lămâie cu zahărul și ouăle, apoi se gătesc pe foc până când compoziţia devien gelatinoasă. Se amestecă untul cu un blender vertical, iar crema se lasă la rece.
Pentru aluat, se frământă untul cu făină, zahăr pudră, un ou și un praf de sare. Se împarte în două, se întinde între foi de copt și se coace la 170°C timp de 12 minute. Apoi, se decupează în formă rotundă.
Pentru bezea, se fierb apa cu zahărul, iar albușurile bătute spumă se amestecă treptat cu siropul fierbinte. Tarta se umple cu crema de lămâie și se decorează cu bezea folosind un posh.