Pilaf bulgăresc după rețeta lui Chef Horia Manea. Cum să obții un preparat delicios cu doar câteva ingrediente

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 07.04.2025 la 10:04
Actualizat pe 07.04.2025 la 10:04
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, icre de crap cu ceapă, un fel principal, pilaf bulgăresc, şi un desert, pișcoturi de casă.

Rețeta lui Chef Horia Manea de pilaf bulgăresc
Captură Antena Stars
- Pilaf bulgăresc
- Rețeta lui Chef Horia Manea
Icre de crap cu ceapă
- 400 ml. ulei
- pâine
- apă minerală
- 100 gr. icre crap
- ceapă
- zeamă lămâie
Peste icrele amestecate cu ajutorul unui mixer se toarnă ulei de floarea soarelui în fir subțire. În momentul în care icrele și-au mărit volumul, se adaugă pâinea înmuiată în lapte, amestecând continuu. Se adaugă, alternând, apa minerală, zeama de lămâie și uleiul, până se ajunge la textura dorită.
Pilaf bulgăresc
- 270 gr. orez
- 3 buc. ceapă
- 4 buc. roșii
- 2 buc. ardei gras
- 50 ml. ulei
- 720 ml. apă
Ceapa se lasă la călit. După ce s-a rumenit, se adaugă orezul și apa. Când orezul a dat în clocot, se adaugă ardeiul gras și roșiile. Se acoperă cu un capac și se lasă la fiert pentru 20-30 de minute. La final, se presară mărar.
Pișcoturi de casă
- 155 gr. ou
- 135 gr. zahăr
- coajă lămâie
- sare
- 125 gr. făină
- 15 gr. amidon
Se bat ouăle cu 135 g zahăr până devin spumoase, apoi se adaugă coaja de lămâie, făina, un praf de sare și amidon, amestecându-se ușor cu o spatulă. Compoziția se pune într-un poș și se formează bastonașe pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se presară puțin zahăr deasupra și se coc la 180°C timp de 10-12 minute, până devin aurii. Se lasă să se răcească înainte de a fi desprinse.