Pui cu sos chilli și orez după rețeta lui Chef Horia Manea. Ingredientul secret pentru un preparat delicios

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 19.05.2025 la 19:00
Actualizat pe 19.05.2025 la 19:00
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, pâinici pufoase cu brânză fără dospire, un fel principal, pui cu sos chilli și orez, şi un desert, biluțe de cocos cu ciocolată.
- Rețetă de pui cu sos chilli și orez, semnată de Chef Horia Manea
- Ingredientul secret care face diferența
Pâinici pufoase cu brânză fără dospire
Făină
Apă
Ceapă verde
Ulei de măsline
Cheddar feliat
Unt
Sare
Se amestecă făină, apă, sare și ulei de măsline. Se frământă aluatul, apoi se împarte în 4 părți egale. Fiecare parte se întinde cu ajutorul unui sucitor, se umple cu cheddar feliat și ceapă verde. Se închide și se unge cu ulei. Pâinicile se prăjesc în ulei de măsline.
Pui cu sos chilli și orez
Piept de pui
Sos de soia
Sare
Piper
Boia dulce
Ceapă verde
Usturoi granulat
Apă
Ulei de măsline
Fulgi de chilli
Zahăr
Usturoi
Oțet
Amidon
Se pregătește sosul sweet chilli amestecând la foc mic apă, zahăr, oțet, fulgi de chilli, trei căței de usturoi și boia dulce. Se lasă pentru 5-7 minute să dea în clocot. Ulterior, se adaugă amidonul amestecând constant. Între timp, puiul se asezoneză cu ulei de măsline, pudră de usturoi, sos de soia, boia dulce și amidon. Se pune la prăjit. Se servește alături de orez și sos sweet chilli.
Biluțe de cocos cu ciocolată
Lapte condensat îndulcit
Ciocolată
Fulgi de migdale
Fulgi de sare
Fulgi de cocos
Se pregătește aluatul pentru desert, amestecând fulgii de cocoș și laptele condensat. Se formează biluțele și se introduc la congelator pentru 10 minute. Fiecare biluță de cocos se trece prin ciocolată. Se presară fulgi de cocos, fulgi de migdale și fulgi de sare.