Pui Shanghai cu piure de cartofi după rețeta lui Chef Horia Manea. Secretul pentru un preparat ca la carte

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 30.05.2025 la 13:55
Actualizat pe 30.05.2025 la 13:55
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, sandwich-uri haioase, un fel principal, pui Shanghai cu piure de cartofi, şi un desert, cakepops.

Pui Shanghai cu piure de cartofi după rețeta lui Chef Horia Mane
captura Antena Stars
Mod de preparare:
Pentru primul sandviş, feliile de pâine se ung cu unt, se adaugă şuncă şi avocado. Pentru cel de-al doilea, se prăjeşte pâinea, se unge cu cremă de brânză, se adaugă caşcaval, salată şi şuncă. Se decupează în forme haioase.
Pui Shanghai cu piure de cartofi
Ingrediente
Piept de pui – 400 gr.
Ouă – 2 buc.
Sos de soia – 30 gr.
Usturoi – 2 catei
Ghimbir – 5 gr.
Sare
Piper
Amidon – 40 gr.
Cartofi – 400 gr.
Unt – 100 gr.
Lapte – 75 ml.
Mod de preparare:
Puiul se lasă la marinat în sosul format din ouă, usturoi, piper, sare, sos de soia şi amidon. Ulterior, se prăjeşte în baie de ulei şi se serveşte alături de piure de cartofi.
Cakepops
Ingrediente:
Făină
Zahăr
Unt
Ouă
Ciocolată albă, neagră
Frişcă
Sprinkles – bombonele pentru decor
Mod de preparare:
Se bat ouăle şi se încorporează zahărul şi făina. Se adaugă ciocolata topită. Separat, se bat albuşurile împreună cu zahărul, pentru bezea. Compoziţia se mută într-o tavă şi se lasă la cuptor, la 170 de grade, pentru 20 de minute. Aluatul se fărâmiţează şi se amestecă împreună cu ciocolata topită. După ce a stat la frigider timp suficient, se formează biluţele şi se trec prin ciocolată albă topită.