Pui umplut cu ciuperci și cașcaval. Rețeta lui Chef Horia Manea pe care să o încerci

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 09.06.2025 la 10:52
Actualizat pe 09.06.2025 la 10:52
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, waffles cu bacon și cheddar, un fel principal, pui umplut cu ciuperci și cașcaval, şi un desert, minigalette cu căpșuni.

Rețeta lui Chef Horia Manea de pui umplut cu ciuperci și cașcaval
Captură Antena Stars
- Pui umplut cu ciuperci și cașcaval după rețeta lui Chef Horia Manea
- Cum să îl pregătești
Waffles cu bacon și cheddar
- Mălai
- Făină
- Cheddar
- Bacon
- Zahăr
- Praf de copt
- Unt topit
- Ouă
- Lapte
- Porumb
- Pătrunjel
- Ceapă
- Sare
- Piper
- Bicarbonat de sodiu
Se amestecă toate ingredientele lichide: laptele, ouăle și untul topit,. Se condimentează cu sare, piper și puțin zahăr. Ulterior, se încorporează praful de copt, bicarbonatul de sodiu, făina și mălaiul. Apoi, se adaugă și cheddarul, baconul, porumbul și ceapa verde. Compoziția se toarnă în aparatul special de gofre.
Pui umplut cu ciuperci și cașcaval
- Piept de pui
- Cașcaval
- Ciuperci
- Brânză
- Pătrunjel
- Ouă
- Făină
- Pesmet
- Boia dulce
- Ulei de măsline
- Pudră de usturoi
- Sare
- Piper
Ciupercile se pun la călit. Se condimentează cu sare și piper. Între timp, se pregătește umplutura amestecând brânză, boia dulce, pudră de usturoi, cașcaval și pătrunjel. Se adaugă și ciupercile. Puiul se umple cu ciuperci, se rulează, se trece prin făină, prin ou amestecat cu boia dulce, și prin pesmet. Se lasă la prăjit în baie de ulei.
Minigalette cu căpșuni
- Aluat foitaj
- Zahăr
- Căpșuni
- Făină
- Ou
- Esență de vanilie
- Zahăr pudră
Căpșunile se amestecă împreună cu zahărul și esența de vanilie. Aluatul foitaj se împarte în 6 părți egale, fiecare parte se umple cu compoziția de căpșuni și se închid. Se ung cu ou și zahăr. Se lasă la cuptor la 170 de grade, pentru 20 de minute.