Pui umplut cu mozzarela și pesto. Chef Horia Manea te învață rețeta pas cu pas

De Patrisia Brătan.
Publicat pe 23.09.2025 la 14:22
Actualizat pe 23.09.2025 la 14:22
Chef Horia Manea te învață cum să prepari cel mai gustos pui umplut cu mozzarela și pesto. Rețeta este extrem de simplă și nu necesită mult timp petrecut în bucătărie.
- Chef Horia Manea vine cu o nouă propunere de meniu complet
- Cum să gătești un pui delicios umplut cu mozzarela și pesto
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, chipsuri crocante de cartofi, un fel principal, pui umplut cu mozzarella și pesto, şi un desert, prăjitură cu dovleac.
Chipsuri crocante de cartofi
500 g cartofi
50 g amidon
10 g pudră de usturoi
10 g boia dulce
Sare
Piper
Ulei de măsline
Cartofii se taie cu ajutorul unei mandoline și se lasă în apă rece. Apoi, se presează pe hârtie pentru a se usca. Între două felii de cartofi, se adaugă amidon, se rulează şi se prind cu scobitori. Chipsurile se prăjesc în baie de ulei.
Pui umplut cu mozzarella și pesto
400 g piept de pui
50 g busuioc
50 g parmezan ras
30 g seminţe de pin
2-4 căţei de usturoi
120 g mozzarella
50 g roşii uscate
100 g baby spanac
Boia dulce
Ulei de măsline
Sare
Piper
Se pregăteşte sosul pesto, amestecând, într-un chopper, muguri de pin, parmezan, busuioc, usturoi şi ulei de măsline. Apoi, puiul se umple cu sos pesto, mozzarella, roşii uscate, baby spanac. Se prăjeşte în ulei de măsline. Apoi, se mută într-o tavă pentru cuptor, se toarnă sos pesto, se condimentează cu sare, piper şi boia dulce şi se introduce la cuptor la 180 de grade, pentru 25 de minute.
Prăjitură cu dovleac
1 kg dovleac
150 g zahăr
10 g scorţişoară
100 g nucă măcinată
100 ml apă
100 ml ulei
70 g zahăr
10 g praf de copt
500 g făină
Dovleacul ras se amestecă împreună cu zahărul, nuca şi scorţişoara, şi se lasă pe foc. Între timp, se pregăteşte aluatul, amestecând apă, ulei, zahăr, praf de copt, făină. Aluatul se frământă cu mâna, se întinde, se împarte în părţi egale. Într-o tavă de cuptor, aluatul de jos se umple cu dovleac şi se închide cu a doua parte de aluat. Se introduce la cuptor la 180 de grade, pentru 35 de minute.
Citește și: Cum să prepari cel mai gustos ton cu orez negru. Chef Horia Manea te învață fiecare pas