Rețetă de ardei umpluți. Cum gătește Chef Horia Manea preparatul pentru a fi delicios

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 05.03.2025 la 11:42
Actualizat pe 05.03.2025 la 11:42
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, ouă turcești, un fel principal, ardei umpluți, și un desert, mucenici cu zeamă.

Rețeta lui Che Horia Manea de ardei umpluți
Captură Antena Stars
- Cum să gătești cei mai delicioși ardei umpluți
- Rețeta lui Chef Horia Manea
Ouă turcești
- Ouă
- Iaurt grecesc
- Usturoi
- Zeamă lămâie
- Unt
- Ulei de măsline
- Fulgi de ardei iute
- Mărar
- Pâine
- Boia dulce
Se pregătește sosul format din iaurt grecesc, zeamă de lămâie, usturoi și ulei de măsline. Peste patul de iaurt, se adaugă ouăle poșate. Se presară mărar și se adaugă unt. Ouăle se servesc alături de pâine.
Ardei umpluți
- Ardei gras
- Carne tocată porc
- Roșii decojite
- Orez
- Ceapă
- Pastă de tomate
- Boia dulce
- Sare
- Piper
- Pătrunjel
Ceapa se călește până devine aurie, apoi se adaugă roșiile și pasta de tomate. După ce compoziția s-a omogenizat, se încorporează carnea tocată, orezul, boiaua dulce, sarea, piperul și pătrunjelul, amestecând bine. Ardeii se umplu cu această compoziție, apoi se lasă la fiert timp de 45 de minute, într-o oală cu apă.
Mucenici cu zeamă
- Mucenici
- Apă
- Zahăr
- Coajă lămâie
- Sare
- Nucă
- Scorțișoară
Mucenicii se fierb în apă cu zahăr și coajă de lămâie timp de 15-20 de minute. La final, se adaugă nucă și scorțișoară pentru un plus de aromă.