Rețeta de fritto misto a lui Chef Horia Manea. O idee inedită de prânz sau cină

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 24.02.2025 la 10:20
Actualizat pe 24.02.2025 la 10:20
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, măsline pane, un fel principal, fritto Misto, și un desert, cornuleţe cu dulceaţă.

Fritto misto după rețeta lui Chef Horia Manea
- Cum să pregătești fritto misto
- Rețeta lui Chef Horia Manea
Măsline pane
- Măsline kalamata
- Ouă
- Făină
- Pesmet
- Boia dulce
- Iaurt grecesc
- Usturoi
- Sare
- Piper
Măslinele se trec prin făină, ou, pesmet. Se pun la prăjit în ulei încins. Se servesc alături de sosul format din iaurt grecesc, usturoi, sare, piper, ulei de măsline şi boia dulce.
Fritto Misto
- Baby calamari
- Cozi creveţi
- File cod
- Făină
- Sare
- Piper
- Ulei de floarea soarelui
- Lămâie
Calamarii şi codul se trec prin făină amestecată cu mălai şi se pun la prăjit în ulei încins. Separat, se prăjesc şi creveţii. Se condimentează cu sare, piper şi zeamă de lămâie. Sunt gata se servit.
Cornuleţe cu dulceaţă
- 500 gr. făină
- 200 gr. unt
- 4 gălbenuşuri
- 80 gr. smântână
- 40 ml. lapte
- 10 gr. drojdie
- 20 gr. zahăr
- 15 gr. zahăr vanilat
- 150 gr. zahăr pudră
- Gem de prune
Într-un bol, se amestecă drojdia, laptele, zahărul. Se lasă 10 minute. Între timp, făina se amestecă cu untul rece, se toarnă drojdia, gălbenuşurile de ou, smântâna. Ulterior, se frământă aluatul, se întinde cu un sucitor, se împarte în părţi egale, se umplu cu dulceaţă şi se rulează. Se introduc în cuptor. La final, se trec prin zahăr pudră.