Rețeta de ghiveci rapid a lui Chef Horia Manea. Secretul pentru un preparat ca la carte

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 28.08.2025 la 13:57
Actualizat pe 28.08.2025 la 14:00
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, cartof copt cu roșii cherry, un fel principal, ghiveci rapid, şi un desert, fursecuri cu vanilie.

captura Antena Stars
30 g unt
150 g cheddar
Roșii cherry
Ulei de măsline
Sare
Piper
Mod de preparare:
Cartofii se condimentează cu sare și piper și introduc la cuptor pentru 30 de minute, la 240 de grade. Se scot, se crestează pe mijloc. Cu ajutorul unei linguri, se introduc untul și cheddarul. Peste, se adaugă roșiile cherry, uleiul de măsline și un praf de sare. Se introduc la cuptor pentru 30 de minute.
Rețetă ghiveci rapid
Ingrediente:
2 cepe
1 ardei gras verde
2-3 ardei kapia
2 morcovi
1 kg roșii
2-3 căței de usturoi
2 ouă
2 foi de dafin
10 g boia dulce
Ulei de măsline
Sare
Piper
Mod de preparare:
Se pun la călit ceapa și usturoiul. Se condimentează cu sare, piper și boia dulce. Apoi, se adaugă morcovul, ardeiul gras și ardeiul kapia. Se adaugă ulei de măsline și roșiile. Apoi, boia dulce, sare, piper, foile de dafin și apă. Se lasă la fiert pentru 10 minute. Ghiveciul se servește alături de două ouă prăjite.
Rețetă fursecuri cu vanilie
Ingrediente:
150 g făină
150 g unt
150 g zahăr pudră
2 ouă
1 păstaie vanilie
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul pudră împreună cu untul. Apoi, se adaugă ouăle și vanilia. Apoi, se încorporează făina. Aluatul se împarte cu ajutorul unei linguri. Tava cu fursecurile se introduce la cuptor la 170 de grade, pentru 10 minute. Se servesc cu ciocolată, simple sau cu dulceață.