Rețeta de lasagna cu carne şi mozzarella a lui Chef Horia Manea. Ce să pui în mâncare pentru un gust deosebit

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 21.03.2025 la 15:12
Actualizat pe 21.03.2025 la 15:12
În ediția de astăzi a emisiunii Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a gătit un meniu complet, format dintr-un starter, ciorbă de legume, un fel principal, lasagna cu carne şi mozzarella, şi un desert, plăcintă cu mere.
- Chef Horia Manea a gătit un meniu complet
- Ce să pui în mâncare pentru un gust deosebit
Ciorbă de legume :
Cartofi
Ardei gras
Rădăcină de păstârnac
Ţelină
Roşii decojite
Dovlecel
Morcov
Ceapă
Borş
Pătrunjel
Sare
Ulei
Apă
Se călesc ceapa, morcovul şi păstârnacul. Ulterior, se adaugă ţelina, dovlecelul, ardeiul gras, roşiile şi cartofii tăiaţi în cuburi. Se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă apă caldă şi se lasă la fiert. Se adaugă borşul, se lasă încă 3 minute pe foc şi, la final, se presară pătrunjel.
Lasagna cu carne şi mozzarella :
Foi lasagna
80 gr. unt
80 gr. făină
800 ml. lapte
Sare
Piper
Nucşoară
Carne tocată de vită
Roşii decojite
Morcov
Ceapă
Ulei foi dafin
Pastă tomată
Usturoi
Ierburi italieneşti
Mozzarella
Se călesc ceapa, usturoiul şi morcovul. Se adaugă carnea de vită, roşiile decojite, pasta de tomate şi apă. Se lasă la fiert pentru 20 de minute. Se pregăteşte sosul bechamel. Pe foc, se topeşte untul, se adaugă făina, laptele, nucşoară. Într-o tavă pentru cuptor, se începe cu un strat de carne, se adaugă foile de lasagna, un strat de sos bechamel. Se repetă paşii. Tava se introduce la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Plăcintă cu mere :
5 ouă
150 gr. zahăr
Mere
300 gr. făină
120 ml. lapte
120 ml. ulei
Zahăr brun
10 gr. praf de copt
Merele se asezonează cu scorţişoară şi zahăr brun. Ouăle se bat spumă tare. Se adaugă zahărul, uleiul, praful de copt şi făina. Se adaugă feliile de mere pe fundul unei tăvi tapetate cu unt şi se toarnă aluatul. Tava se introduce la cuptor pentru 20-25 de minute, la 170 de grade.