Rețetă de mușchi de vită cu sos de piper verde. Chef Horia Manea, secretele pentru un preparat delicios

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 30.06.2025 la 16:43
Actualizat pe 30.06.2025 la 16:43
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, ciuperci cu sos cremos şi usturoi, un fel principal, muşchi de vită cu sos de piper verde, şi un desert, sandwich de biscuiţi cu mascarpone şi zmeură.
- Rețetă de mușchi de vită cu sos de piper verde
- Chef Horia Manea, secretele pentru un preparat delicios
Ciuperci cu sos cremos şi usturoi
- 400 g ciuperci
- 1 ceapă
- 3 căţei usturoi
- 50 g unt
- 3 g oregano
- 5 g boia afumată
- 3 g busuioc
- 300 ml supă de legume sau apă
- 250 g smântână de gătit
- 8 g amidon
- 1 legătură pătrunjel
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Ciupercile se condimentează cu sare şi piper şi se sotează la foc mic. Ulterior, se adaugă untul, ceapa şi usturoiul. Se condimentează totul cu busuioc, boia afumată şi oregano. Apoi, se adaugă apa, urmată de smântâna de gătit şi amidonul dizolvat în apă. Se presară pătrunjel.
Muşchi de vită cu sos de piper verde
- 170 g muşchi de vită
- 40 g unt
- 15 ml ulei
- 20 g muştar
- 180 ml smântână de gătit
- 25 g piper verde
- 80 ml apă
- 65 g făină
- 25 ml coniac
- Ulei de măsline
- Sare
Carnea de vită se condimentează cu sare şi se prăjeşte în unt. Se pregăteşte sosul. Se prăjeşte piperul verde şi se stinge cu coniac. Apoi, se adaugă sare, făină, smântână de gătit şi muştar. Se lasă la fiert 3-4 minute. Muşchiul de vită se serveşte alături de sosul de piper verde.
Sandwich de biscuiţi cu mascarpone şi zmeură
- 400 ml frişcă
- 250 g mascarpone
- 95 g zahăr pudră
- 125 g iaurt grecesc
- 1 păstaie de vanilie
- 1 pachet biscuiţi
- 50 ml lapte
- 100 g zmeură congelată
- 100 g alune de pădure
- 50 g mure proaspete
- 50 g zmeură proaspătă
- Mentă
Se pregăteşte aluatul, amestecând iaurt grecesc, mascarpone şi zahăr pudră, cu ajutorul unui mixer. Apoi, se bate frişca lichidă împreună cu esenţa de vanilie şi se încorporează crema de mascarpone. Compoziţia rezultată se mută într-un posh. Se montează prăjitura: un strat de bisnuiţi, unul de cremă, unul de fructe, şi se repetă paşii. Se presară alune.