Rețetă de noodles cu creveți! Chef Horia Manea îți prezintă toți pașii importanți pentru un preparat delicios

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 26.03.2025 la 12:42
Actualizat pe 26.03.2025 la 12:42
Chef Horia Manea a gătit, la Meniu de vedetă, pe Antena Stars, cea mai delicioasă rețetă de noodles cu creveți! Sunt fragezi, savuroși și un prânz perfect pentru întreaga familie! Iată cu ce alte preparate poți să îi combini!

Captură Video - Antena Stars
- Rețetă delicioasă de noodles cu creveți
- De ce ingrediente ai nevoie
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, oua Shakshouka, un fel principal, noodles cu creveţi, şi un desert, financier de zmeură.
Ouă Shakshouka:
- Ouă
- Roşii decojite
- Ceapă
- Usturoi
- Boia dulce
- Chimion măcinat
- Sare
- Piper
- Ulei măsline
- Pătrunjel
- Feta
- Pâine
Se căleşte ceapa. Se condimentează cu sare, piper, chimion şi boia dulce. Se adaugă usturoiul şi roşiile decojite. Se adaugă ouăle şi mozzarella. Ouăle Shakshouka se servesc alături de pâine prăjită în unt.
Noodles cu creveţi:
- Noodles
- Creveţi decorticaţi
- Usturoi
- Ceapă verde
- Morcov
- Ardei gras
- Soia
- Ulei de susan
- Ulei de măslineSare
- Piper
- Seminţe de susan
Se pun la călit usturoiul, ceapa, morcovul şi ardeiul gras. Se condimentează cu sare, piper şi boia dulce. Se adaugă sosul de soia, uleiul de susan şi creveţii. După ce s-au prăjit timp suficient, se adaugă noodlesul şi ceapa verde.
Financier cu zmeură
- 200 gr. unt
- 200 gr. zahăr pudră
- 100 gr. făină
- 100 gr. făină de migdale
- 6 albuşuri
- Esenţă de vanilie
- Sare
- Fructe proaspete
Albuşurile se bat spumă tare. Se încorporează pe rând, zahărul, făina de migdale şi făina normală. Se adaugă esenţa de vanilie. Compoziţia se toarnă în forme speciale. Se adaugă fructe proaspete. Se lasă la cuptor pentru 10-12 minute, la 170 de grade.