Rețeta de paella a lui Chef Horia Manea. Ce să adaugi pentru un preparat delicios

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 11.08.2025 la 12:42
Actualizat pe 11.08.2025 la 12:42
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, sandwich cu telemea, bacon și sos, un fel principal, paella rapidă, şi un desert, salată de fructe cu miere și nuci.

Cum să pregătești paella rapidă după rețeta lui Chef Horia Manea
Captură Antena Stars
- Rețeta de paella a lui Chef Horia Manea
- Cum să o pregătești
Sandwich cu telemea, bacon și sos
- 4 felii de pâine
- 150 g telemea
- 50 g iaurt grecesc
- 1 legătură mărar
- 2-3 căței de usturoi
- 1 roșie
- Bacon feliat
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se pregătește sosul, amestecând iaurt grecesc, telemea, usturoi, mărar, ulei de măsline, sare și piper. Două felii de pâine prăjită se ung cu sos. Între ele, se adaugă telemea, bacon prăjt și roșii.
Paella rapidă
- 300 g orez bob rotund
- 700 ml apă
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 100 g mazăre
- 1 ardei roșu
- 2 roșii
- 1 lămâie
- 1-2 legături pătrunjel
- 300 g piept de pui
- 400 g mix de fructe de mare
- 10 g boia dulce
- 3 g turmeric
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Se pune la prăjit pieptul de pui în ulei de măsline. Apoi, se adaugă ceapa, usturoiul, ardeiul gras, roșiile. Se condimentează cu turmeric, boia dulce, sare și piper.
După ce s-a călit totul timp suficient, se adaugă orezul. Se lasă la gătit pentru încă 2 minute și se adaugă apa. După ce a dat în clocot, se adaugă mazărea și fructele de mare. Se mai lasă la gătit încă 15 minute. La final, se presară pătrunjel și se adaugă lămâie.
Salată de fructe cu miere și nuci
- 1 măr
- 1 banană
- 1 pară
- 1 kiwi
- 70 g struguri
- 50 g afine
- 50 g miere
- 10 g scorțișoară
- 100 g nuci
Fructele se vor tăia în bucățele și se amestecă împreună cu nucile. Peste, se adaugă miere și se presară scorțișoară.