Rețeta de paste cu carne și brânză cheddar a lui Chef Horia Manea. Secretul pentru un prânz delicios

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 28.05.2025 la 10:03
Actualizat pe 28.05.2025 la 10:03
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, clătite cu șuncă, brânză și verdeață, un fel principal, paste cu carne și brânză cheddar, şi un desert, aluat foitaj cu mere și scorțișoară.

Rețeta de paste cu carne și brânză cheddar a lui Chef Horia Manea
captura Antena Stars
Mod de preparare:
Se pregătește aluatul pentru clătite amestecând ouăle, laptele, un praf de sare și untul topit. Ulterior, se încorporează făina, se adaugă șunca, brânza și mărarul. Se prăjesc la foc mic.
Paste cu carne și brânză cheddar
Ingrediente:
Ceapă – 1 buc.
Ardei gras roșu – 1 buc.
Usturoi – 3 catei
Carne tocata de vită – 500 gr.
Pastă de tomate – 30 gr.
Apaă– 720 ml.
Sos de roșii – 500 gr.
Worcester sos – 10 ml.
Sare
Piper
Boia dulce
Oregano
Fasole roșie – 400 gr.
Cheddar – 200 gr.
Mod de preparare:
Se pun la călit ceapa, ardeiul gras și usturoiul. Se condimentează cu sare, piper și boia dulce. Se adaugă carnea tocată, uleiul de măsline și se lasă pe foc până când s-a gătit suficient. Apoi, se adaugă sosul worcester, pasta de tomate, apa și sosul de roșii. Se adaugă fasolea roșie și pastele după 10 minute de fierbere. La final, se adaugă cheddarul.
Aluat foitaj cu mere și scorțișoară
Ingrediente:
Aluat foitaj 1 buc. – 300 gr.
Mere – 2 buc.
Zahăr – 100 gr.
Scorțișoară – 30 gr.
Înghețată vanilie – 100 gr.
Mod de preparare:
Aluatul foitaj se întinde cu ajutorul unui sucitor și se împarte în două. Fiecare parte se întinde pe o foaie de copt, se mută pe un grătar și se modelează după forma acestuia. Se adaugă feliile de măr, zahăr și scorțișoară. Deasupra se închide cu cealaltă parte. Plăcinta se introduce la cuptor la 180 de grade, pentru 20 de minute.