Rețetă de paste cu dovleac şi feta, gătite de chef Horia Manea, la Meniu de vedetă
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 28.10.2025 la 17:08
Actualizat pe 28.10.2025 la 17:08
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, biluţe din aluat foitaj cu mozzarella, un fel principal, paste cu dovleac şi feta, şi un desert, biluţe cu cremă de ciocolată.
- Rețetă de paste cu dovleac şi feta
- Toate ingredientele și modul de preparare
Biluţe din aluat foitaj cu mozzarella
- 1 aluat foitaj
- 5 batoane mozzarella
- 40 g parmezan
- 1 ou
- 20 g unt
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- Sare
- Piper
Aluatul foitaj se împarte egal. Fiecare parte se umple cu mozzarella şi se închide. Biluţele se ung cu ou şi se introduc la cuptor la 170 de grade, pentru maxim 10 minute. Peste, se adaugă usturoi, parmezan, unt topit şi pătrunjel.
Paste cu dovleac şi feta
- 1 dovleac plăcintar
- 200 g brânză feta
- 30 g roşii uscate
- 50 g parmezan
- 300 g paste
- 30 g busuioc
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Într-o tavă, se introduce la cuptor la 210 grade, pentru 25 de minute, brânza feta împreună cu dovleacul, asezonate cu ulei de măsline, sare şi piper. Peste, de adaugă usturoiul, roşiile uscate şi busuiocul. Se pasează totul, amestecul se mută în tigaie, se adaugă apa de la paste şi pastele fierte anterior.
Biluţe cu cremă de ciocolată
- 100 g cremă de ciocolată
- 200 g biscuiţi populari
- 120 g cremă de brânză
- 12 g cacao
- 150 g ciocolată cu lapte
- 40 g caju
Se formează biluţe din ciocolată şi se introduc la congelator. Între timp, într-un bol, se amestecă biscuiţii tocaţi fin, crema de brânză şi pudra de cacao. Biluţele de ciocolată congelate se trec prin aluatul rezultat şi prin ciocolata combinată cu cajuul.



