Rețetă de pui fraged cu roșii, la Meniu de vedetă. Chef Horia Manea îți prezintă toți pașii

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 09.09.2025 la 11:24
Actualizat pe 09.09.2025 la 11:24
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, suc de roșii în sticle, un fel principal, pui cu roșii, şi un desert, prăjitură cu mere și bezea.

Antena Stars
- Cum gătește Horia Manea cel mai delicios pui cu roșii
- Rețetă delicioasă la Meniu de vedetă
Suc de roșii în sticle
- 7 kg roșii
- 15 g sare grunjoasă
- 15 g zahăr
- Frunze de busuioc
Roșiile se trec prin mașina de tocat. Sucul rezultat se lasă la foc, împreună cu sarea și zahărul. Se lasă la fiert în jur de 60-90 de minute. Sucul se toarnă în sticle sterilizate, anterior, în cuptor. Se adaugă frunze de busuioc și se sigilează sticlele.
Pui cu roșii
- 1 pui întreg
- 1 kg roșii
- 80 g unt
- 2 cepe
- 15 g făină
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Carnea de pui se condimentează cu sare și se pune la prăjit în unt. Apoi, în altă tigaie, se călește ceapa, se condimentează cu sare, piper și boia dulce. Peste, se adaugă făină și apă. Sosul de ceapă se toarnă peste pui și se adaugă roșii. Se lasă la foc mic încă 10-15 minute.
Prăjitură cu mere și bezea
- 1 kg mere
- 6 ouă
- 500 g zahăr
- 300 g făină
- 50 ml ulei
- 5 g bicarbonat
- 10 g zahăr vanilat
- 10 ml oțet
- 10 g scorțișoară
- 80 ml apă
- Unt
Cu ajutorul unui mixer, se amestecă gălbenușurile împreună cu zahărul. Peste, se adaugă apa, uleiul, bicarbonatul stins cu oțet și făina. Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu unt și făină. Se introduce la cuptor la 180 de grade, pentru 25 de minute. Între timp, se călesc merele împreună cu scorțișoara. Albușurile se bat spumă tare împreună cu zahărul. Aluatul se scoate din cuptor, se adaugă merele și bezeaua. Se lasă încă 25 de minute la cuptor.