Rețetă de pui thailandez, gătit de chef Horia Manea. Un preparat gustos, perfect pentru sezonul cald

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 02.07.2025 la 13:19
Actualizat pe 02.07.2025 la 13:19
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, ouă marinate, un fel principal, pui thailandez cu busuioc, şi un desert, prăjitură rapidă cu zmeură.

Captură Video - Antena Stars
- Cum gătești pui thailandez
- Rețeta lui Horia Manea
Ouă marinate
- 4 ouă
- 80 ml sos de soia
- 25 g miere
- 4 g chilli
- 225 ml apă
- 4 căţei usturoi
- 1 legătură ceapă verde
- 1 ceapă roşie
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Ouăle se pun la fiert. Într-o tavă, se amestecă usturoiul, ceapa roşie, ceapa verde, se adaugă ulei de măsline, sare, piper, miere, chilli, sos de soia şi apă. Se introduc şi ouăle fierte şi se lasă la frigider minim o oră.
Pui thailandez cu busuioc
- 250 g piept de pui
- 35 ml sos de soia
- 35 ml sos de stridii
- 15 ml sos de peşte
- 10 g zahăr
- 75 ml apă
- 2 cepe roşii
- 4 căţei usturoi
- 1 legătură ceapă verde
- 75 g busuioc
- 250 g orez
- 2 ouă
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Se pun la călit ceapa şi usturoiul. Se adaugă pieptul de pui, ceapa verde şi busuiocul. Se lasă la gătit un minut, după care se adaugă sosul de soia, de stridii, de peşte, un praf de zahăr şi apă. Pe pat de orez, se adaugă puiul thailandez şi ouă prăjite
Prăjitură rapidă cu zmeură
- 350 g făină
- 1 ou
- 150 g zahăr
- 125 g unt moale
- 10 g praf de copt
- 7 ml esenţă vanilie
- 600 g zmeură
- 650 g smântână
- 10 ml zeamă lămâie
Se pregăteşte umplutura, amestecând smântână, zmeură, zahăr, zeamă de lămâie şi esenţă de vanilie. Apoi, se prepară aluatul, amestecând zahărul, ouăle, untul moale, praful de copt şi făina. Blatul se mută într-o tavă tapetată cu unt, se continuă cu un strat de umplutură şi încă un strat de blat. Se lasă la cuptor pentru 50 de minute, la 175 de grade.