Rețetă de supă cremă de cartofi dulci, gătită de chef Horia Manea
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 15.12.2025 la 14:30
Actualizat pe 15.12.2025 la 14:30
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, cremă de sfeclă cu brânză, un fel principal, supă cremă de cartofi dulci, şi un desert, clătite cu ricotta şi lămâie.
- Cum gătești supă cremă de cartofi dulci
- Rețeta lui Horia Manea, prezentată la Meniu de vedetă
Cremă de sfeclă cu brânză
- 3 sfecle roşii coapte
- 150 g brânză
- Cimbru uscat
- 50 g capere
- 3 g nucşoară
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Într-un chopper, se amestecă sfeclă roşie, capere, nucşoară, cimbru uscat, sare, piper, brânză şi ulei de măsline.
Supă cremă de cartofi dulci
- 3 cartofi dulci
- 200 ml lapte de cocos
- 1 ceapă roşie
- 1 căpăţână de usturoi
- 250 g roşii decojite
- 50 g unt de arahide
- 7 g boia dulce
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Cartofii dulci se asezonează cu sare, boia dulce, usturoi, ulei de măsline, şi se introduc la 220 de grade, pentru 20 de minute. Între timp, se căleşte ceapa. Se adaugă boia dulce, sare şi piper. Se continuă cu roşiile decojite, untul de arahide şi laptele de cocos. Se adaugă cartofii, se lasă 2 minute pe foc şi se amestecă totul într-un blender. Supa cremă este gata!
Clătite cu ricotta şi lămâie
- 100 g ricotta
- Coajă de lămâie
- 7 g praf de copt
- 30 g zahăr
- 50 ml ulei de măsline
- 1 ou
- 150 g făină
Se pregătește compoziția, amestecând un ou, ricotta, coajă de lămâie, ulei de măsline, praf de copt și făină. Clătitele se pun la prăjit.



