Rețetă de tacos cu carne de vită și cheddar, de la Meniu de vedetă. Cum gătește chef Horia Manea acest preparat gustos

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 10.07.2025 la 15:42
Actualizat pe 10.07.2025 la 15:42
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată de ton și couscous, un fel principal, tacos cu carne de vită și cheddar, şi un desert, batoane din banane și fulgi de ovăz.
- Rețetă de tacos cu carne de vită și cheddar
- Chef Horia Manea a gătit un preparat gustos
Salată de ton și couscous
- 100 g couscous
- 300 ml apă
- 1 conservă ton în ulei
- 75 g porumb
- 1 ceapă roșie
- 1 ardei kapia
- 1 legătură pătrunjel
- 1 lămâie
- 100 g fasole roșie
- Sare
- Piper
Într-un bol încăpător se amestecă porumbul, fasolea roșie, ceapa roșie, ardeiul kapia, ton, sare, piper și couscousul fiert.
Tacos cu carne de vită și cheddar
- 1 ceapă
- 500 g carne tocată de vită
- 3 căței usturoi
- 10 g sos picant
- 30 g pastă de tomate
- 3 g boia dulce
- 3 g coriandru
- 3 g oregano
- 2 g fulgi de chilli
- 8 foi de taco
- 100 g cheddar
- 100 g iaurt grecesc
- 40 g smântână lichidă
- 1 legătură pătrunjel
- 10 ml suc de lămâie
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Se călesc ceapa și usturoiul. Apoi, se adaugă carnea de vită, boiaua afumată, oregano, coriandru, sos picant, fulgii de chilli și pasta de tomate. Se lasă la gătit pentru 5 minute. Între timp, se pregătește sosul, amestecând iaurtul grecesc, sosul picant, zeamă de lămâie, sare, smântâmă de gătit și piper. Foile de tacos se vor umple cu compoziția pregătită anterior din carne, pătrunjel și cheddar, și se introduc la cuptor pentru 5 minute, la 200 de grade. Se servesc alături de sosul picant .
Batoane din banane și fulgi de ovăz
- 3 banane coapte
- 160 g unt de arahide
- 10 ml esență de vanilie
- 160 g fulgi de ovăz
- 10 g scorțișoară
- 40 g nuci
- 40 g stafide
Bananele se amestecă împreună cu untul de arahide, esența de vanilie, fulgii de ovăz, scorțișoara, stafidele și nucile. Compoziția se introduce la cuptor pentru 20 de minute, la 170 de grade.