Rețetă delicioasă de de burtă de porc în stil asiatic. La ce truc apelează Janni Alexandridis pentru un gust savuros
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 19.11.2024 la 15:25
Actualizat pe 19.11.2024 la 15:25
Janni ALexandridis de la Meniu de vedetă a prezentat un meniu complet în stil exotic! Dacă vrei să te bucuri de o masă în stil asiatic, trebuie să încerci aceste preparate. Iată cum gătești cea mai delicioasă burtă de porc și cu ce desert poți să îl combini.
- Cum gătești burta de porc în stil asiatic
- Secretele lui Janni Alexandridis
Episodul de astăzi vă propune un meniu întreg, format dintr-un starter, salată de castraveți cu dressing de arahide, un fel principal, burtă de porc în stil asiatic, şi un desert, fructe exotice cu dressing de miere.
Ingrediente starter-salată de castraveți cu dressing de arahide
- 2 castraveți
- 15 g sare
- 30 g unt arahide
- 50 g sos soia
- 15 g oțet de orez
- 15 g ulei de susan
- 1 lime (zeama)
- 1 cățel de usturoi
- 15 g semințe de susan prăjite
Castraveții se taie felii și se pun într-un bol. Peste, se adaugă zahăr brun și se amestecă.
Pentru dressing, se folosește unt de arahide, combinat cu oțet de orez, ulei de susan și 3 linguri sos de soia. Peste, se rade coajă de lime, se toarnă zeama de la lime și se adaugă și un cățel de usturoi ras. Se amestecă și se toarnă peste castraveți. Se lasă la frigider și este gata de servit.
Ingrediente fel principal-burtă de porc în stil asiatic
- 500 g burtă de porc
- 1 ceapă verde
- 1 ardei iute
- 3 frunze de dafin
- boabe de piper
- 30 g zahăr brun
- 3 căței usturoi
- 100 ml sos soia
- 1 litru apă
- ulei de susan
- 100 g orez basmati
- 100 g apă
- 30 g sare
Burta de porc se taie în bucăți mai mari. Bucățile se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Se adaugă și zahăr brun, boabe de piper, usturoi zdrobit și foi de dafin. Peste, se adaugă și legumele tăiate, ceapa, ardeiul iute. Peste, se toarnă jumătate de litru de apă și se fierbe la foc mic, jumătate de oră. Se scot foile de dafin după 15 minute de stat pe foc.
Într-o oală, se pune orezul la fiert, cu apă. Se adaugă o linguriță de sare și se fierbe fără capac, la foc mic. Se stinge focul, se adaugă capacul și se continuă gătitul în abur.
Ingrediente desert-fructe exotice cu dressing de miere
- 1 portocală
- 1/4 pomelo
- 1 mango
- 30 g mango suplimentar
- 1 lime
- afine
Se curăță fructele și se taie toate în dimensiuni medii. Se pun într-un bol și se adaugă zeamă de lime și, deasupra, se decorează cu afine.